XRP se apropie de o creștere majoră în timp ce Ripple obligă SEC să predea documente importanteDisputa juridică dintre Ripple și Comisia pentru Bursa de Valori din SUA a cunoscut o nouă evoluție după ce Ripple a depus o nouă moțiune pentru a forța agenția să predea notele unei întâlniri dintre șeful său Brad Garlinghouse și un fost comisar SEC.

Ripple vrea ca SEC să predea notele cheie

Ripple a depus moțiunea pe 10 februarie, urmărind ca SEC să predea notele de la întâlnirea din 9 noiembrie 2018, dintre Garlinghouse și fostul comisar SEC, Elad Roisman. În moțiune, Ripple îi spune judecătorului Sarah Netburn că autoritatea de reglementare a refuzat să prezinte documentele susținând că sunt privilegiate.

„La exact o săptămână după ce Curtea și-a pronunțat hotărârea cu privire la aplicarea deliberativului în acest caz, după luni de negocieri, scrisori, briefing și argumente, SEC a produs încă un alt jurnal de privilegii care enumeră doar două documente și afirmă DPP asupra ambelor documente.”, este scris în dosar.

Echipa juridică a lui Ripple a susținut că SEC nu ar trebui să pretindă privilegii, deoarece întâlnirea a fost între comisar și o terță parte, deci nu este o problemă internă. Mai mult, SEC însăși a recunoscut că întâlnirea nu a fost despre o potențială investigație de aplicare a Ripple.

Moțiunea subliniază în continuare că înregistrările întâlnirilor oferite de SEC indică faptul că șeful Ripple a părăsit întâlnirea cu ideea că organul de supraveghere a valorilor mobiliare cunoștea bine „purgatoriul” legal cauzat de incertitudinea de reglementare.

„Îmi amintesc că comisarul Roisman a spus în mod deosebit: „Îmi pare rău că chiar a trebuit să vii aici”. Cred că confuzia cu privire la statutul XRP a considerat-o ca fiind nesănătoasă pentru piață”, a spus Garlinghouse în depoziția sa conform moțiunii.

Procesul SEC v. Ripple ia amploare

Procesul, în care Ripple, Brad Garlinghouse și Chris Larsen sunt acuzați că au efectuat o ofertă fără licență de un an de 1,3 miliarde de dolari în criptomoneda XRP, a progresat relativ bine pentru Ripple.

La începutul acestei luni, instanța a hotărât că două memorii sigilate ar trebui să fie deschise și făcute publice până pe 17 februarie. Larsen, care atașase documentele ca probe sigilate în moțiunea sa de respingere a cazului SEC împotriva lui, a postulat că documentele din 2012 nu descriu XRP ca pe un contract de securitate sau de investiții.

În același timp, judecătorul Analisa Torres a permis, de asemenea, apărarea lui Ripple.

În mod remarcabil, știrea a avut un efect pozitiv asupra prețului XRP, deoarece a crescut vertiginos cu peste 20%. Expertii din industrie cred că evoluțiile recente sugerează că procesul este pe cale să se încheie – ceea ce ar putea fi un impuls uriaș pentru prețul XRP, în funcție de verdict.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Ți-a plăcut articolul?

Ne poți mulțumi și ajuta să scriem mai multe…

Făcând o donație!

Donate

  • Donate withBitcoin

  • Donate withEthereum

  • Donate withTether

Articolul XRP se apropie de o creștere majoră în timp ce Ripple obligă SEC să predea documente importante apare prima dată în Lumea Crypto.

Vezi aici articolul sursă