XRP încearcă să treacă de 1 USD pentru a doua oară în această lună


Din luna august, XRP a încercat să ajungă la 1,35 USD în trei ocazii distincte. Însă, până în prezent, XRP nu a reușit să atingă aceste vârfuri înalte. Cea mai recentă încercare eșuată a avut loc la începutul lunii noiembrie.

Criptomoneda dezvoltată de Ripple a înregistrat un suport puternic în jurul pragului de 0,78 USD, formând la acest nivel un minim temporar și pare probabil să viziteze aceste minime încă o dată în perioada imediat următoare. Va fi acest nivel unul care va ține sau XRP va stabili noi minime? Bitcoin ar putea avea un impact mare asupra mișcării prețului XRP și în zilele următoare.

Graficul de o zi al XRP

Chart XRP/USDT. Sursa: TradingView

XRP a reușit să rupă linia de tendință în scădere (linia albă), dar a lovit o rezistență puternică la 1 USD, un nivel foarte important privind în istoricul monedei. Oscilațiile maximă și minimă de la 1,34 USD și respectiv 0,6 USD au fost folosite pentru a reprezenta un grafic al nivelurilor de retragere Fibonacci.

Nivelurile de retragere Fibonacci la 0,97 USD și 0,88 USD au acționat recent ca rezistență. Cumpărătorii au încercat și nu au reușit să oprească urșii la 0,88 USD (box-ul de culoare cyan).

Vânzătorii au reușit să conducă prețurile cu mult sub pragul de 0,9 USD din nou. Cu toate acestea, zona de 0,8 USD a văzut cum XRP s-a acumulat și a crescut la începutul acestei luni. S-ar putea repeta, dar cumpărătorii ar fi ușor mai slăbiți deoarece au încercat să inverseze tendința, dar nu au reușit să spargă rezistența de la nivelul de 1 USD.

Taurii XRP trebuie să apere nivelele de 0,78 USD și 0,71 USD. Dacă XRP se închide sub nivelurile actuale, ar putea ajunge la 0,63 USD.

Rațiunea fundamentală

Chart XRP/USDT – Analiză tehnică. Sursa: TradingView

Pentru tauri, RSI a depășit pragul 40, ceea ce a fost semnificativ din punct de vedere istoric. Urșii ar fi câștigat putere dacă ar fi închis sub acest nivel, dar asta nu s-a întâmplat în această ultimă încercare.

CMF a fost puțin sub +0,05, indicând un aflux de capital, dar nu cu o marjă mare. Când Awesome Oscillator a imprimat bare slabe, urcarea a eșuat și a scăzut la zero.

Concluzii

Zona de 0,78 USD-0,82 USD a fost un loc în care XRP ar putea oscila din nou și, de asemenea, ar putea pătrunde în zona de 0,75 USD (box-ul de culoare cyan) în căutarea cumpărătorilor. O închidere zilnică sub 0,78 USD ar fi îngrijorătoare pentru tauri, deoarece ar însemna că scăderea (dacă se produce) nu a găsit cumpărători și prețul ar trebui să se îndrepte mai jos pentru a-i găsi. Nivelul de suport al Bitcoin-ului de 45,8k $ este, de asemenea, ceva de urmărit.Vezi aici articolul sursă