XRP crește cu 20% într-o săptămână în ciuda procesului cu SEC


Pe 21 septembrie, XRP a rămas puternic și s-a poziționat deasupra zonei de rezistență de 0,40 USD. Acest lucru este în contrast cu Bitcoin (BTC) și cu majoritatea altcoin-urilor, care se confruntă acum cu mari probleme.

Acum, prețul XRP este pe o pantă ascendenta și ar putea exista o alta nouă si notabilă creștere la nivelul de 0,425 USD. Potrivit datelor de la CoinMarketCap, activul digital este cel mai performant dintre primele 100 de monede de pe piața cripto. Acesta a câștigat 6,9% în ultimele 24 de ore și se tranzacționează acum la 0,404 USD.

În plus, prețul XRP a crescut cu 19,6% în ultima săptămână. XRP a fost lider în câștigurile de pe piață printre primele 100 de criptomonede în ultima săptămână, adăugând peste 3,3 miliarde USD la capitalizarea sa de piață, care a trecut de la 16,7 miliarde USD pe 14 septembrie la 20,03 miliarde USD pe 21 septembrie.

Moment optimist pentru XRP

Pe baza analizei prețului XRP, prețul token-ului a crescut de la ultima scădere și se tranzacționează cu o tendință de urcare în acest moment. Speculanții încearcă să treacă peste rezistența în jurul valorii de 0,4215 USD. Dacă au succes, XRP ar putea atinge în curând maxime de 0,48 USD.

Începând cu 12 septembrie, datele din blockchain au sugerat că primii zece deținători de XRP controlau aproape trei sferturi, sau 73%, din toate token-urile în circulație, în timp ce primii 20 deținători controlau 75,35% din monede.

Comunitatea crypto de pe CoinMarketCap a prezis, de asemenea, că XRP se va tranzacționa la un preț mediu de 0,49 USD până la sfârșitul lunii septembrie 2022. Acest lucru a oferit monedei o perspectivă optimistă, chiar dacă Ripple are încă probleme legale.

Procesul cu SEC este încă în desfășurare

Pe măsură ce cazul dintre Securities and Exchange Commission (SEC) din Statele Unite ale Americii și Ripple Labs continuă, startup-ul blockchain a avansat noi argumente într-o moțiune depusă în weekend prin care a solicitat respingerea acțiunii.

Ripple a susținut că monedele XRP pe care le-a lansat nu puteau fi numite valori mobiliare, deoarece nu exista un „contract de investiții” care să acorde investitorilor drepturi sau să-i oblige să opereze în interesul lor.

Ripple a anunțat pe 20 septembrie că a semnat Angajamentul Climatic, alăturându-se altor peste 375 de companii care se angajează să obțină emisii nete de carbon zero până în 2040 pentru a crea un viitor mai sustenabil. În ciuda procesului cu SEC, compania blockchain se alătură eforturilor pentru un viitor mai ecologic, alături de alte sute de afaceri.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Vezi aici articolul sursă