Web3 ajută Taiwan-ul să securizeze informațiile împotriva atacurilor


În efortul de a combate atacurile cibernetice, Ministerul Afacerilor Digitale din Taiwan (MODA), intenționează să integreze tehnologia descentralizată în portalul său online. IPFS este o tehnologie Web3 pe care autoritățile guvernamentale o vor folosi pentru partajarea descentralizată a fișierelor.

Ce face mai exact IPFS?

IPFS identifică conținutul prin hash-uri de fișiere, permițând fișierelor stocate de numeroase părți să fie localizate oriunde și preluate prin HTTPS.

Această dezvoltare vine după călătoria controversată în Taiwan a președintelui Camerei Statelor Unite, Nancy Pelosi, în ciuda avertismentelor Chinei continentale.

De la vizita respectivă, site-urile web guvernamentale au fost supuse mai multor atacuri de pe continent. Printre acestea se regăsește și un atac DDoS care face site-urile web inaccesibile.

Călătoria lui Pelosi în Taiwan nu numai că a zguduit lucrurile din punct de vedere geopolitic, ci a afectat și piața criptomonedelor. A doua zi după vizită, pe 3 august, Bitcoin și-a depășit rezistența zilnică de 23.500 USD.

Cu toate acestea, noul site web al MODA este în curs de reproiectare prin implementarea tehnologiei Web3, iar fișierele și vechiul index al site-ului sunt acum disponibile pe IPFS.

Audrey Tang, ministrul afacerilor digitale pentru Taiwan, a declarat presei oficiale de stat că, până acum, site-ul MODA nu a fost atacat de când a debutat în aceeași zi în care armata chineză și-a început exercițiile.

Tang a declarat că site-ul combină tehnologiile Web3 și Web2.

„Site-ul folosește o arhitectură Web3 care este interconectată cu comunitatea blockchain la nivel mondial și cu rețeaua globală Web2. Prin urmare, dacă poate fi oprită, totul va fi închis, de la Ethereum la NFT, ceea ce este foarte improbabil”.

Taiwan-ul și sfera crypto

Potrivit oficialilor din Taipei, Taiwan-ul a înregistrat aproape 5 milioane de atacuri cibernetice zilnice sau cel puțin scanări pentru vulnerabilități ale sistemului pe parcursul anului trecut.

Implementarea tehnologiei Web3 este un pas pozitiv către încorporarea tehnologiilor viitoare. Deși Tang a remarcat pericolele asociate cu alte active Web3, cum ar fi criptomonedele, în activități precum spălarea banilor.

Legătura Taiwanului cu criptomonedele fluctuează. În urma comparației dintre criptomonede și jocurile de noroc online de către autoritățile de reglementare financiară, țara a interzis achizițiile de criptomonede cu cardul de credit.

În ciuda acestui fapt, guvernul, ca și alte guverne din întreaga lume, își testează propria monedă digitală a băncii centrale (CBDC). În prezent, își distribuie moneda digitală către cinci bănci din Taiwan pentru distribuție.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro
Vezi aici articolul sursă