Walmart instalează 200 de bancomate Bitcoin în magazinele sale din SUA

Se pare că corporația multinațională americană de retail – Walmart – va permite clienților săi să cumpere Bitcoin folosind bancomatele instalate în unele dintre magazinele sale din SUA. Inițiativa a devenit posibilă în urma colaborării dintre gigantul de retail Coinstar și Coinme.

Primul pas

Luna trecută, numele Walmart a fost implicat într-o poveste, conform căreia firma a încheiat un parteneriat cu Litecoin (LTC) pentru a le permite clienților săi să facă plăți cu criptomoneda. În timp ce zvonurile au provocat un entuziasm imens în întregul sector al activelor digitale, acestea s-au dovedit a fi false, iar piața (în special Litecoin) s-a îndreptat direct spre noi minime.

Acum, însă, un raport mai credibil de la Bloomberg arată că compania și-a unit forțele cu Coinstar – cunoscut pentru ATM-urile sale care pot schimba monede fizice în numerar. Drept urmare, acesta din urmă a furnizat 200 de bancomate Bitcoin în magazinele Walmart din SUA, în timp ce planul mai larg este de a aduce acest număr la 8.000 în viitorul apropiat.

Sam Doctor – Chief Strategy Officer la brokerajul cripto BitOoda – a spus că instalarea de ATM-uri Bitcoin în supermarketuri este o tendință în creștere în Statele Unite. Cu toate acestea, el a menționat că Walmart este diferit de rivalii săi, deoarece domeniul său de aplicare poate ajunge la un procent mai considerabil:

„Totuși, Walmart extinde accesul la Bitcoin la mai mulți oameni și îi conferă mai multă legitimitate printre sceptici, în cazul în care îl lansează dincolo de această mișcare inițială.”

Clienții care doresc să folosească noul serviciu trebuie să introducă o bancnotă în aparatul Coinstar și să primească un voucher de hârtie. De asemenea, trebuie să creeze un cont Coinme și să completeze o verificare a antecedentelor pentru a valorifica codul. Există totuși unele comisioane, deoarece ATM-urile percep 4% pentru opțiunea Bitcoin, plus o taxă suplimentară de schimb de numerar de 7%.

Deși aceasta este o modalitate costisitoare de a achiziționa criptomoneda principală, aceasta „reduce barierele de intrare pentru cumpărătorii care o fac pentru prima dată”, a concluzionat Doctor.

ATM-urile nu oferă doar Bitcoin

În timp ce Bitcoin este principalul activ digital și probabil cel mai faimos, există și alte criptomonede pe care rezidenții din SUA le pot cumpăra de la unele dintre ATM-uri.

La începutul acestui an, CoinFlip a decis să listeze foarte popularul Dogecoin (DOGE) pe 1.800 de bancomate cu criptomonede din 46 de state. Daniel Polotsky – CEO și cofondator al companiei – a declarat că această mișcare va permite populației generale un mod mai simplu de a primi expunerea la moneda meme.

Aruncând o privire mai atentă la numărul global de ATM-uri criptografice, SUA este liderul incontestabil. Conform celor mai recente date, cea mai mare putere economică are 17.436 de ATM-uri cripto, ceea ce înseamnă unul la fiecare 19.023 de cetățeni americani. Canada, pe locul doi, este departe de top cu doar 1.400 de bancomate.

Vezi aici articolul sursă