Vitalik Buterin nu este îngrijorat de prăbușirea Ethereum


Vitalik Buterin, creatorul Ethereum, împreună cu tatăl său Dmitry „Dima” Buterin au discutat despre piața criptomonedelor, volatilitate și speculatori. Buterin a declarat într-un interviu acordat revistei Fortune că nu este preocupat de scăderea prețului ETH.

Scurt istoric al ETH

În timpul interviului, Buterin și tatăl său au menționat că sunt obișnuiți cu turbulențele din piața crypto. A doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea pieței a scăzut de la un maxim istoric de peste 4.500 USD la valori observate ultima dată în 2020, de sub 1.000 USD.

Ethereum a avut în istoric scăderi de preț comparabile sau mai grave decât cea actuală. Criptomoneda a atins un maxim istoric de peste 1.500 de dolari în 2017, dar ulterior a scăzut sub 100 de dolari în lunile care au urmat.

Acesta este motivul pentru care Buterin și Dima au declarat că nu sunt preocupați de presiunea negativă recentă și, în schimb, doresc să se concentreze pe potențialele cazuri de utilizare a criptomonedelor în afara finanțelor, a token-urilor nefungibile (NFT) și a unora dintre celelalte cazuri de utilizare binecunoscute. Vitalik a declarat:

„Crypto a mai avut suișuri, și a mai avut coborâșuri și va avea din nou suișuri și coborâșuri. Perioadele de inactivitate sunt cu siguranță provocatoare, deși sunt adesea și perioadele în care cele mai semnificative proiecte sunt cultivate și construite.”

În ciuda scăderilor, Buterin pune accentul pe utilitate

Speculatorii și investitorii pe termen scurt, potrivit creatorului Ethereum, sunt mai preocupați de a obține un profit rapid. În consecință, el crede că rețeaua Ethereum se poate extinde dincolo de cazurile de utilizare financiară și se așteaptă să vadă acest lucru.

Așa cum LumeaCrypto menționa în luna martie a acestui an, armata ucraineană a primit 3 milioane de dolari în Ethereum ca finanțare prin noul DAO. Creatorul Ethereum s-a referit recent la și la „token-uri legate de sumă” și la modul în care acestea pot îmbunătăți experiența pe internet a oamenilor.

Vitalik Buterin a reflectat la primele zile ale rețelei Ethereum începând cu 2014 și având în vedere evoluția ecosistemului, acesta a declarat:

„Deci, la început, am crezut că va fi ceva destul de mic. Atunci m-am gândit că poate fi ceva interesant. Celălalt lucru care s-a întâmplat la care nu mă așteptam este cât de mare a devenit spațiul criptografic mai întâi în 2017 și apoi în 2021. Cred că acea parte a creșterii rapide a fost cu siguranță o mare surpriză pentru mine.”

Viitorul pentru Ethereum în perspectiva lui Buterin

A doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea pieței își actualizează în prezent algoritmul de consens. Rețeaua ar trebui să devină mai scalabilă pe măsură ce trece de la Proof-of-Work (PoW) la Proof-of-Stake (PoS), reducând în același timp impactul asupra mediului.

În ciuda faptului că piața crypto este acum în scădere, Buterin crede că rețeaua va continua să se extindă și să se „maturizeze”. Creatorul rețelei se așteaptă că va „observa ambițiile și visele a milioane de oameni” în următorii ani.

Viitorul Ethereum depinde de actualizările rețelei

În acest sens, tatăl lui Buterin a subliniat caracterul ciclic al pieței, subliniind de ce criptomonedele ar avea întotdeauna „suișuri” și „coborâșuri”. De data aceasta, ETH poate intra în „perioada adoptării pe scară largă”, așa cum a prezis Dima.

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă dezvoltatorii de bază reușesc să implementeze „The Merge” pe rețeaua principală, evenimentul care va finaliza tranziția ETH la noul său mecanism de consens și va implementa tehnologii care ajută la scalabilitatea acestuia.

Dima a declarat:

„Nu este niciodată o linie dreaptă. Nu este la fel de neted. În acest moment, există multă frică. Există multe îndoieli (…). Nu se schimbă nimic pentru mine (din punct de vedere al perspectivei). Există un pic de frică pe termen scurt și speculatorii vor fi lichidați și, da, va fi ceva suferință, din păcate, și durere, iar apoi viața va continua.”

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro




















Vezi aici articolul sursă