Utilizatorii Airbnb vor putea plăti cu crypto cazarea conform unui sondaj

Opinia CEO-ului referitor la sugestii

Printre celelalte recomandări de top se numără afișarea clară a prețurilor, un program de fidelizare a oaspeților, taxele de curățenie actualizate, mai multe sejururi și reduceri pe termen lung, un serviciu mai bun pentru clienți și „spații comerciale (bucătări, coworking)”. CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, a declarat că compania explorează proprietăți comerciale, spunând:

„Deja lucrez la cele mai multe dintre ele; mă voi uita la celelalte acum”

Potrivit unei persoane care a menționat plata cu cripto, mai multe țări interzic remitențele de peste mări. Drept urmare, el folosește monedele digitale ca mijloc de plată. „Asta este ceva la care ne uităm”. Chesky a răspuns cu un da.

Airbnb operează o piață online în industria călătoriilor. Potrivit site-ului web al companiei, există deja peste 5,6 milioane de postări în întreaga lume. De la începutul său în 2007, Airbnb a servit peste 1 miliard de oaspeți, iar peste 4 milioane de gazde și-au listat proprietățile pe platformă.

Airbnb oferă Visa, Mastercard, American Express și JCB ca metode de plată în majoritatea țărilor. De asemenea, sunt acceptate Apple Pay, Google Pay și Paypal. În acest moment, Airbnb nu acceptă criptomonede ca formă de plată.

Dacă cererea populară va fi satisfăcută, Airbnb se va alătura altor giganți precum Tesla și AMC, printre altele, în acceptarea criptomonedelor ca metodă de plată.

BTC/USD scade la 42.000 USD. Sursa: TradingView

Principalul rival al Airbnb a acceptat deja plățile cu criptomonede

În timp ce Airbnb abia acum începe să accepte plăți cu criptomonede, DTravel, o platformă descentralizată de partajare a locuinței, a făcut acest lucru în 2021.

Platforma este integrată în Travala.com. Acesta este gestionat de utilizatorii care dețin token-ul DTravel (TRVL), care este susținut de Binance.

Clienții pot folosi criptomonede pentru a rezerva 250.000 de acomodări. Tokenul TRVL poate fi folosit pentru a rezerva case printr-o rețea globală de 20.000 de gospodării. MEXC Global, Bybit, Gate și KuCoin sunt printre exchange-urile care listează tokenul TRVL.

Compania din spatele Airbnb se gândește și ea la plata cu criptomonede de ceva timp. „Am urmărit spațiul de mult timp”, a spus Chesky, adăugând că „creatorul Coinbase a fost un angajat timpuriu al nostru”.

„Dincolo de prima euforie, important este când oamenii obișnuiți înțeleg modul în care noua tehnologie le-a schimbat viața”, a declarat CEO-ul. „Câteva aplicații pe care oamenii obișnuiți le-ar putea folosi pentru a-și îmbunătăți viața de zi cu zi mi-au stârnit interesul.”

Vezi aici articolul sursă