Un oraș din SUA stabilește ATM Bitcoin în aeroport după adoptarea cripto


Orașul Williston se așteaptă să crească volumele de plăți cripto prin instalarea unui ATM cripto găzduit de stat în aeroport.

Orașul, situat în Dakota de Nord, își continuă explorarea și adoptarea industriei cripto cu instalarea unui bancomat (ATM) cripto în aeroportul său internațional.

Administrația orașului a anunțat oficial instalarea „ATM-ului de criptomonede găzduit de guvern” pe Aeroportul Internațional Williston Basin, permițând pasagerilor și non-călătorilor să cumpere și să vândă 40 de monede digitale. Lista monedelor acceptate include Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) și Shiba Inu (SHIB).

O mișcare îndrăzneață

Hercules Cummings, directorul financiar al orașului Williston, a declarat că acțiunea lor ar putea fi clasată drept „primul caz al unui aeroport care să integreze un bancomat cripto găzduit de guvern” în Statele Unite. De asemenea, el anticipează acum că volumele de plăți criptografice ale orașului vor crește, declarând:

„Prin faptul că guvernul acceptă criptomonede pentru plățile de utilități, împreună cu găzduirea bancomatelor cripto, asta devine un element cheie care oferă expunere publicului și accelerează adoptarea criptomonedelor.”

Pentru inițiativă, orașul Williston a colaborat cu serviciul cripto Coin Cloud, care a furnizat orașului automatele de monede digitale (DCM). Potrivit companiei, un DCM este „mai mult decât un ATM Bitcoin”, deoarece permite utilizatorilor să cumpere și să vândă nu numai Bitcoin, ci și alte 40 de alte token-uri digitale cu numerar. „ATM-urile Bitcoin din vechea școală nu pot face toate aceste lucruri”, a afirmat Coin Cloud.

Curiozitatea publicului determină apariția de noi ATM-uri

Următoarea mișcare a orașului ar fi instalarea unui ATM cripto la Primărie, ca răspuns în fața creșterii rapide a cererii din aeroport. În timp ce orașul Williston pledează pentru adoptarea cripto, administrația sa nu gestionează tranzacțiile cripto. Operatorul DCM, Coin Cloud, se ocupă de achiziții și retrageri.

Orașul Williston a semnat un parteneriat cu principala firmă de plăți cripto, BitPay, în mai 2021 pentru a începe să accepte criptomonede precum Bitcoin ca metodă de plată pentru facturile de utilități.

În afară de Bitcoin, cetățenii își pot plăti acum facturile de utilități și cu Bitcoin Cash (BCH), Ethereum, Wrapped Bitcoin, Dogecoin, Litecoin (LTC) și cinci monede stabile legate de USD, cum ar fi dolarul Gemini (GUSD), Moneda USD (USDC) și Binance USD (BUSD).Vezi aici articolul sursă