Uber va accepta plata în cripto conform CEO-ului companiei


Utilizatorii Uber vor putea plăti tarifele în active digitale potrivit CEO-ului companiei. El a mai spus că există „conversații constante” cu privire la criptomonede în cadrul companiei.

„Cred că Bitcoin [BTC] și unele dintre celelalte criptomonede sunt destul de utile ca depozit de valoare chiar acum”, a declarat Khosrowshahi. „Sistemul comercial este ineficient și dăunător mediului”.

Este doar o chestiune de timp

În plus, CEO-ul Uber a evidențiat probleme precum poluarea și costul ridicat al sistemului de schimb. El a adăugat că corporația va implementa „cu siguranță” plata cu monedele digitale „când mecanismul de schimb devine mai puțin costisitor și mai ecologic” și „cu siguranță Uber urmărește acest proces”.

Uber va adopta în cele din urmă criptomonedele, potrivit lui Khosrowshahi, dar „acesta nu este punctul potrivit”.

Prețul acțiunilor corporației de 68 de miliarde de dolari a scăzut cu 6,52% în ultimele 24 de ore și se tranzacționează în prezent la 35,29 dolari la momentul scrierii articolului. Între timp, CEO-ul a declarat că au mai multe obiective pe termen lung pe măsură ce ratele dobânzilor și „așteptările inflaționiste” cresc.

Mai multe companii mari au început deja să accepte plăți cu criptomonede

PayPal, gigantul plăților digitale, a fost unul dintre primii utilizatori de criptomonede din lume. Bitcoin a fost acceptat de PayPal în septembrie 2014. Chiar dacă criptomonedele erau încă relativ obscure la acea vreme, Microsoft a implementat Bitcoin în decembrie 2014, la scurt timp după PayPal.

Overstock a fost primul mare retailer care a acceptat Bitcoin. Overstock este „în esență o firmă cripto acum”, potrivit unui articol CNN din 2018.

Nu numai companiile vor să accepte inevitabilul, ci și guvernele. El Salvador a făcut din Bitcoin metodă legală de plată și multe țări, inclusiv China, Iran, Rusia și Japonia, își dezvoltă propriile monede digitale ale băncii centrale, cunoscute și sub numele de CBDC.Vezi aici articolul sursă