Token-urile Shiba Inu și Solana în creștere, pe măsură ce Bitcoin ajunge…


În urma unui salt la 44.700 de dolari, Bitcoin (BTC) a menținut luni un nivel de peste 47.000 de dolari pe parcursul orelor europene, contribuind la o recuperare mai mare și o creștere de 5,4% a întregii capitalizări a piețelor cripto sau 100 de miliarde de dolari, în ultimele 24 de ore.

Bitcoin trece de 47.000 USD

Unele fonduri au atribuit creșterea cererii de Bitcoin generate de Luna Foundation Guard (LFG). LFG intenționează să acumuleze 3 miliarde de dolari în Bitcoin ca o rezervă pentru TerraUSD (UST), o monedă stabilă legată de dolarul american și a achiziționat 125 milioane de dolari în valoare de mai multe ori în săptămâna trecută.

După o perioadă de stagnare de două săptămâni, monedele majore au arătat semne de viață. Solana a crescut cu 14%, în timp ce Shiba Inu și token-ul Polkadot au văzut, de asemenea, creșteri considerabile. Potrivit statisticilor, SOL a ajuns la un maxim lunar de 110 USD, în timp ce SHIB a ajuns aproape de maximul lunar de 0,00002788 $.

SOL ar putea vedea rezistența la 120 $. | Sursă: Tradingview.com

Comercianții care mizau împotriva creșterii prețului SOL au pierdut deja bani datorită creșterii. La contractele futures pe bază de sold, au fost înregistrate aproximativ 30 de milioane de dolari în lichidări, potrivit datelor. Bitcoin Futures a pierdut cei mai mulți bani, 172 milioane de dolari, din toate monedele cripto, în timp ce Ethereum Futures a suferit pierderi de 139 milioane de dolari.

Pierderile s-au ridicat la aproape 455 milioane de dolari în lichidarea totală a pieței cripto. Atunci când fondurile unui comerciant sunt insuficiente pentru a păstra o afacere deschisă, se întâmplă lichidarea.

Următorul obiectiv al Bitcoin nivelul de 50.000 de dolari

Analiștii au avertizat împotriva euforiei despre Bitcoin, citând semne de dispoziție care au arătat o scădere iminentă.

Marcus Sotiriou, analist la GlobalBlock, a susținut că „Indexele Crypto Fear and Greed au ajuns la 60, care este clasificat drept Greed – ultima dată când a atins acest nivel Bitcoin a fost în jur de 60.000 USD”. Indicele de frică și lăcomie măsoară emoția investitorului, cu niveluri de „frică” care indică o probabilitate ridicată a unei recesiuni iminente și nivelurile de „lăcomiei” care indică o fază de creștere.

Cu toate acestea, Sotiriou consideră că prețurile ar crește în zilele următoare. „Bitcoin se confruntă cu o rezistență severă, dar dacă poate rămâne peste 46.000 de dolari pentru mai multe zile, prezic o creștere la 52.000 de dolari, care este următoarea mare rezistență”, a spus el.

Bitcoin poate vedea o presiune de vânzare peste 48.000 de dolari. | Sursă: Tradingview.com

Alți experți au estimări similare pentru prețul Bitcoin

„O continuare a traiectoriei actuale ascendente ar putea aduce prețul BTC dincolo de 50.000 de dolari până la sfârșitul săptămânii și între 50.000 de dolari și 55.000 de dolari până la jumătatea lunii aprilie”, a declarat Alexander Mamasidikov, co-fondator al Mobile Digital Bank Mineplex, într-un mesaj pe Telegram.

Președintele Matrix Exchange, Vasja Zupan, a fost de acord. „Ar putea fi o indicație că piețele se recuperează de la primul șoc al războiului Ucrainei”, a spus el. „Bitcoin se va deconecta de la piețele de valori tehnologice și va servi drept acoperire într-un mediu inflaționist precum aurul digital. Primul obiectiv este de 50.000 de dolari.”

Antreprenori cripto, cum ar fi Zupan, revin la prognoze semnificativ mai mari pentru prețurile viitoare ale Bitcoin. „Indiferent de scenariul geopolitic”, a continuat el, „nu aș fi șocat dacă depășim 100.000 până la sfârșitul anului”.Vezi aici articolul sursă