Tim Cook a cumpărat criptomonede, dar nu dorește ca Apple să o facă

CEO-ul Apple, Tim Cook, a spus că deține o criptomonedă ca „parte a unui portofoliu divers”, dar că Apple nu va urma exemplul Tesla și nu va investi în Bitcoin sau alte criptomonede.

Cook a spus că nu va cheltui niciun cent din cei aproximativ 200 de miliarde de dolari în numerar ai companiei Apple pe criptomonede, în timp ce a vorbit marți la summitul online DealBook al New York Times. El a mai declarat că nu va accepta nicio criptomonedă ca formă de plată pentru produsele Apple „în viitorul apropiat”.

„Nu avem nicio intenție imediată să o facem”, a spus Cook. „Nu cred că oamenii cumpără acțiuni Apple pentru a fi expuși la criptomonede. Ei pot investi direct în cripto prin alte canale dacă doresc.”

Părerea CEO-ului Apple despre criptomonede

Întrebat despre investiția în Bitcoin sau Ethereum, CEO-ul Apple, care are o avere mai mare de 1 miliard de dolari, a susținut că : „Dețin cripto și sunt curios despre cripto de mult timp. M-am uitat la asta și… Mi se pare intrigant”.

Mulți din comunitatea cripto ar putea fi surprinși de declarația lui Cook, având în vedere că CEO-ul a evitat în mare parte să ia o poziție publică cu privire la monedele digitale, în ciuda administrării uneia dintre cele mai mari corporații din lume. Apple este în prezent a doua cea mai valoroasă firmă în spatele Microsoft, conform AssetDash, cu o evaluare de piață de peste 2,4 trilioane de dolari.

Adopția în masă a croptomonedelor

Unii directori executivi din domeniul tehnologiei, cum ar fi Elon Musk de la Tesla, au fost deschiși cu privire la opiniile lor despre criptomonede. Declarațiile lui Musk pe rețelele sociale și acțiunile de afaceri la Tesla ar fi dus la volatilitatea prețului Bitcoin, precum și a criptomonedei meme Dogecoin. Ca răspuns la rezultatele unui sondaj de pe Twitter, el a vândut 10% din acțiunile sale Tesla în această săptămână.

Vezi aici articolul sursă