Tether lovit cu o amendă de 41 de milioane de dolari de către CFTC

Tether, principalul emitent de monedă stabilă, a fost obligat să plătească o penalitate monetară civilă de 41 milioane dolari de către Commodity Futures Trading Commission ca parte a unui acord de decontare, potrivit unui comunicat de presă emis pe 15 octombrie.

Istoricul acuzațiilor

Compania a fost acuzată că a încălcat Legea privind schimbul de mărfuri (CEA), făcând declarații înșelătoare cu privire la faptul că stablecoin-ul USDT este susținut unul la unul cu dolarul american.

În ciuda susținerii că stablecoin-ul a fost complet legat de valoarea dolarului verde, ordinul spune că Tether nu avea suficiente rezerve, cu mai puțin de o treime din perioada de 26 de luni (din 2016 până în 2018). Tether, de asemenea, nu a efectuat audituri profesionale în timpul eșantionului de timp menționat anterior:

„Ordinul constată, de asemenea, că Tether nu a dezvăluit că a inclus creanțe negarantate și active non-fiduciare în rezervele sale și că Tether a afirmat în mod fals că va fi supus unor audituri profesionale de rutină pentru a demonstra că menține „rezerve 100% în orice moment” chiar deși rezervele Tether nu au fost auditate.”

Compania iFinex amendată și ea

De asemenea, CFTC a lovit simultan iFinex, compania-mamă a exchange-ului Bitfinex, cu o amendă de…

Continuă să citești știrea pe www.LumeaCrypto.ro