Tesla ar putea începe să accepte din nou plata cu Bitcoin

Conform celui de-al treilea raport trimestrial depus la SEC, Tesla ar putea reîncepe să accepte plăți în criptomonede.

Celebrul producător de mașini electrice a afirmat că în timpul celor nouă luni care s-au încheiat pe 30 septembrie, compania a achiziționat un total de 1,5 miliarde USD în Bitcoin. Până la sfârșitul lunii martie, a acceptat Bitcoin ca metodă de plată pentru vânzările anumitor produse în anumite regiuni, dar a suspendat această practică în mai 2021.

„Putem în viitor să reluăm practica de tranzacționare în criptomonede („active digitale”) pentru produsele și serviciile noastre.”

Dosarul a raportat că „valoarea justă de piață” a activelor digitale ale Tesla la 30 septembrie era de 1,83 miliarde de dolari. Compania a adăugat:

„Credem în potențialul pe termen lung al activelor digitale atât ca investiție, cât și ca alternativă lichidă la numerar.”

Tesla a făcut 1,3 miliarde de dolari din BTC

În raportul său financiar din al treilea trimestru, Tesla a raportat că trebuie să suporte o taxă de depreciere de 51 de milioane de dolari pentru a contabiliza deținerile sale existente în BTC.

Regulile de contabilitate a activelor digitale prevăd că, dacă prețul unui activ scade în timpul perioadei, compania trebuie să îl raporteze ca depreciere. Cu toate acestea, dacă prețul crește, acesta nu este raportat ca câștig în bilanț. Prețurile Bitcoin au variat între 30.000 USD și 52.700 USD în timpul trimestrului, dar s-au încheiat la 41.5K USD.

După intrarea pe care a avut-o Tesla în Bitcoin la începutul acestui an, compania a vândut 10% din participațiile sale în T2, ceea ce a sporit câștigurile trimestrului respectiv cu 272 de milioane de dolari.

Potrivit Bitcointreasures, Tesla deține în prezent aproximativ 43.200 BTC în valoare de aproximativ 2,7 miliarde de dolari la prețurile actuale. Chiar și după ce a vândut 10% din stocul său, compania a obținut un profit nerealizat de aproape 1,3 miliarde de dolari din acea investiție.

Tesla este al doilea cel mai mare deținător de Bitcoin, chiar după MicroStrategy, care deține aproximativ 114.000 BTC în valoare de aproximativ 7,4 miliarde de dolari la prețurile actuale. Firma de plăți Square este a treia pe listă cu aproximativ 8.000 de Bitcoin.

Bitcoin-ul prietenos cu mediul va fi acceptat

În iulie, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că Tesla va reaccepta criptomoneda ca metodă de plată de îndată ce operațiunile miniere Bitcoin folosesc mai mult de 50% energie regenerabilă.

„Dar atâta timp cât există o tendință pe termen lung de utilizare a energiei regenerabile de către comunitate, Tesla poate sprijini asta.”

De la exodul din China, care s-a bazat în mare măsură pe energia pe bază de cărbune pentru minerit, tendința a fost în plină desfășurare. Cele mai multe dintre operațiunile miniere Bitcoin recent relocate acum în Statele Unite folosesc energie regenerabilă.

Vezi aici articolul sursă