Stellar facilitează remitențele între Europa și Africa folosind USDC

Stellar Development Foundation (SDF) a anunțat că va facilita un nou canal de remitențe între Europa și Africa folosind stablecoin-ul USDC.

Pe 25 octombrie, SDF a anunțat că compania globală de tehnologie în plăți Flutterwave va folosi moneda stabilă USDC în rețeaua Stellar pentru a simplifica remitențele dintre Africa și Europa.

Flutterwave va lucra alături de principalul partener de plăți al Stellar în UE, operatorul de transfer de bani din Paris, Tempo Payments.

Olugbenga Agboola, CEO la Flutterwave, a comentat că este mai scump să trimiți bani în Africa subsahariană decât în ​​orice altă regiune a lumii. El a adăugat că noul parteneriat va ajuta la extinderea rețelei și „aducerea unor servicii de transfer de bani extrem de importante și eficiente din punct de vedere al costurilor proprietarilor de afaceri africani”.

Flutterwave pe scena mare a plăților online

Flutterwave susține că a procesat peste 140 de milioane de tranzacții în valoare de peste 9 miliarde de dolari până în prezent, deservind peste 290.000 de companii, inclusiv Uber, Booking.com și Facebook. Firma are deja infrastructură în peste 33 de țări africane, inclusiv Nigeria, Rwanda, Uganda, Kenya și Africa de Sud.

SDF vizează Africa de aproximativ un an, fundația făcând echipă cu firma de plăți din Africa de Est ClickPesa în noiembrie 2020. ClickPesa oferă rampe de acces și ieșire pentru sistemele bancare din Tanzania, Kenya și Rwanda.

Stellar și partenerii săi se confruntă cu o concurență acerbă, deoarece există deja mai multe companii de plăți care operează în Africa, inclusiv WorldRemit, Azimo, Transferwise, Payoneer și Xoom.

Africa a devenit o piață cheie pentru companiile de plăți, deoarece o mare parte a populației rămâne fără un cont la o bancă clasică. Cu toate acestea, remitențele au scăzut în timpul blocajelor induse de pandemie, Africa.com raportând recent o scădere cu 28% a remitențelor către Nigeria anul trecut.

De asemenea, postul a prezis că vor fi efectuate mai multe transferuri în criptomonede până în 2025, adăugând că activele digitale vor pătrunde probabil pe piața de remitențe din Africa, în ciuda politicilor de excludere din partea guvernelor locale.

Colaborarea Stellar cu USDC

În februarie, Stellar a anunțat că a integrat stablecoin-ul USDC al Circle. USDC a cunoscut o creștere monumentală în 2021, capitalizarea sa de piață crescând cu 733% de la începutul anului, ajungând la 32,5 miliarde de dolari.

Tokenul nativ al Stellar, XLM, a câștigat 2,2% în ultimele 24 de ore tranzacționându-se în prezent la 0,386 USD conform CoinGecko. Cu toate acestea, XLM este încă în scădere cu 56% față de cel mai mare record din ianuarie 2018, de 0,875 USD.

Vezi aici articolul sursă