Startup-urile tech și industria crypto primesc investiții semnificative


Alphabet Inc., unul dintre cele mai mari conglomerate tech din lume, pare să investească mai mulți bani în blockchain decât știu oamenii din comunitatea cripto. Activele digitale sunt folosite din ce în ce mai mult de întreprinderi și instituții, ceea ce are sens. Zvonul crypto s-a răspândit, iar oamenii au arătat mai multe moduri în care blockchain-ul poate fi folosit.

Informațiile recente sugerează că implicarea instituțională ar putea fi mai mare decât cred majoritatea oamenilor.

Din septembrie, Alphabet este cel mai mare investitor în companiile blockchain

Alphabet Inc. (GOOGL), care este compania-mamă a Google, a investit peste 1,5 miliarde de dolari în companii blockchain din septembrie 2021. Acesta este ceea ce spune Blockdata, o companie de date din Țările de Jos. Potrivit unui raport de la Blockdata pe care Binance l-a distribuit, Alphabet a investit în aceste companii de patru ori.

Alphabet a investit bani în companii precum Fireblocks, care stochează active digitale, Dapperlabs, care produce jocuri video blockchain, Voltage, care oferă infrastructură Bitcoin și Digital Currency Group, care este o firmă de capital de risc.

Potrivit datelor, mai multe dintre primele 100 de companii publice au investit bani în companii blockchain. În timp ce Binance a împărtășit raportul, ei au spus că aceste companii sunt deja „implicate în tăcere în cripto”.

Alphabet pare să fi investit cei mai mulți bani în blockchain, cu un total de 1,5 miliarde de dolari investiți. BlackRock este pe locul al doilea pe listă, cu investiții în valoare de 1,1 miliarde de dolari. În acest moment, BlackRock are bani în Circle, FTX și Anchorage.

Faptul că BlackRock este interesat de BTC este un câștig uriaș pentru industrie

Morgan Stanley, Samsung, Goldman Sachs, PayPal, LG și Microsoft sunt, de asemenea, pe listă. De asemenea, bănci precum Wells Fargo, Commonwealth Bank și Citi au pus bani în companii blockchain. Un susținător al ideii a spus că băncile sunt unii dintre cei mai cunoscuți investitori în companiile blockchain și criptomonede.

Acordul recent dintre BlackRock și Coinbase arată că crypto-ul primește mai multă atenție decât cred mulți oameni. BlackRock a deschis un fond privat BTC la o săptămână după ce și-a anunțat parteneriatul cu Coinbase. Cu această mișcare, clienții săi americani ar putea cumpăra BTC. A fi cel mai mare administrator de active din lume a fost un câștig uriaș pentru piața criptomonedei.

Un raport a arătat, de asemenea, că numărul de persoane care folosesc crypto va crește cu 800% până în 2023. Pe măsură ce economia globală se înrăutățește, majoritatea investitorilor își mută banii în active digitale.

Țări precum Marea Britanie și Rusia și-au manifestat, de asemenea, interes pentru crearea monedelor digitale ale Băncii Centrale (CBDC).

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro
Vezi aici articolul sursă