Solana întrece Binance Coin – Urmează Ethereum?


Solana a depășit Binance Coin și a devenit a patra cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață, ceea ce îi determină pe investitori să se întrebe dacă următoarea monedă care va fi depășită este Ethereum.

Solana întrece Binance Coin

Conform celor mai recente date de la CoinMarketCap, capitalizarea de piață a Solanei este acum de 89,3 miliarde de dolari, mai mare decât cea a BNB-ului, de 85,6 miliarde de dolari. Această dezvoltare vine în contextul unei mai largi creșteri a pieței crypto, cu Solana tranzacționându-se la 201 dolari, având o creștere de 38,82% în ultima săptămână.

Creșterea capitalizării de piață a Solanei demonstrează supremația sa în creștere în spațiul crypto și dezvoltarea sa ca un rival formidabil pentru concurenții stabiliți precum Ethereum. Unul dintre factorii care contribuie la creșterea Solanei este recenta acumulare a criptomonedei de către investitorii mari, cunoscuți sub numele de „balene”.

În plus, creșterea Solanei este susținută de metrice puternice on-chain, care arată o utilizare crescută și un mediu prosper. Prețul a găsit frecvent minime mai mari, ceea ce este un indicator bullish în analiza tehnică.

În plus, Solana reprezintă o parte considerabilă a statisticilor mondiale privind valoarea totală blocată (TVL) în finanțarea descentralizată (DeFi). Până acum, DeFi-urile Solanei au atras deja peste 4 miliarde de dolari în investiții.

Urmează Ethereum?

Mulți investitori se întreabă dacă performanța Solanei comparativ cu Binance Coin prevestește o potențială provocare a dominației Ethereum. În prezent, capitalizarea de piață a Ethereum este de 430,2 miliarde de dolari.

Înainte ca actualizarea Dencun să fie implementată săptămâna trecută, Ethereum a avut mult timp probleme de scalabilitate și taxe mari de tranzacționare, limitându-i capacitatea de a crește cu succes pentru adoptarea pe scară largă. Acest lucru oferă un potențial de a fi depășit de către Solana dacă actualizarea Dencun nu oferă rezultatele sperate.

Un raport anterior al LumeaCrypto arată că ecosistemul DeFi a văzut o transformare majoră în timp ce puterea s-a schimbat între Solana și Ethereum. În acel moment, datele DefiLlama arătau că Solana a întrecut Ethereum în ceea ce privește volumul total al schimbului descentralizat (DEX).

Între timp, îmbunătățirea scalabilității și costurile mai mici de tranzacționare ale Solanei o fac un competitor puternic pentru Ethereum. În timp ce actualizarea Dencun lansată recent de Ethereum își propune să abordeze unele dintre aceste dificultăți de scalabilitate, rămâne de văzut dacă poate concura cu platforme precum Solana pe termen scurt.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.roVezi aici articolul sursă