Solana ar putea deveni „VISA” din Crypto conform unui analist BoA


Solana are potențialul de a deveni un fel de „VISA” a industriei criptomonedelor, potrivit lui Alkesh Shah, un strateg de active digitale la Bank of America. Solana se concentrează pe scalabilitate, costuri reduse de tranzacție și ușurință în utilizare.

Potrivit Business Insider, Shah susține că Solana a decontat peste 50 de miliarde de tranzacții de la înființarea sa în 2020, în timp ce Visa a gestionat 164,7 miliarde de tranzacții în anul fiscal încheiat pe 30 septembrie. Rețeaua are o valoare totală de peste 11 miliarde de dolari blocate pe finanțele sale descentralizate, conform unui raport al Bank of America într-o notă de cercetare dată clienților, și a fost folosit pentru a realiza peste 5,7 milioane de token-uri nefungibile (NFT).

Analistul a continuat spunând:

„Abilitatea sa de a oferi un randament ridicat, costuri reduse și ușurință de utilizare îl face ideal pentru cazuri de utilizare a consumatorilor, cum ar fi microplăți, DeFi, NFT, rețele descentralizate (Web3) și jocuri.”

Competiția cu Ethereum

Analistul a continuat spunând că Solana ar putea depăși în curând Ethereum din punct de vedere al capitalizării de piață din cauza costurilor sale reduse pentru tranzacții și să se concentreze pe scalabilitate, menționând că Ethereum „da prioritate descentralizării și securității, dar în detrimentul scalabilității, rezultând perioade de congestionare a rețelei.”

În timp ce Ethereum poate gestiona acum aproximativ 12 tranzacții pe secundă, Solana a procesat continuu peste 2.400 de tranzacții pe secundă, potrivit datelor din rețeaua sa. Limita teoretică a Solanei de 65.000 de tranzacții pe secundă este de remarcat. De menționat că Visa gestionează de obicei 1.700 de tranzacții pe secundă, cu o capacitate teoretică de 24.000.

Performanța ridicată a tranzacțiilor Solana, potrivit criticilor, are un cost, incluzând aici securitatea și descentralizarea. În observația sa, Shah a afirmat că Solana este „un blockchain considerabil mai puțin descentralizat și sigur”, ale cărui compromisuri au fost demonstrate de mai multe ori de preocupările privind performanța rețelei.

Performanțe slabe în ultimul timp

Solana s-a confruntat cu o serie de congestionări în rețea în ultimele luni, dintre care unele au fost atribuite atacurilor de refuzare a serviciului legate de activitatea ridicată de boting în rețea. Deoarece Solana este un nou blockchain cu o varietate de îmbunătățiri care îi permit să se extindă pentru a găzdui atât de multe tranzacții pe secundă, aceste congestii sunt într-o oarecare măsură așteptate.

Prioritizarea Ethereum l-ar putea „optimiza pentru tranzacții de mare valoare, identificare, stocare și cazuri de utilizare a lanțului de aprovizionare”, conform lui Shah, dar acest lucru lasă potențial pentru Solana și alte rețele scalabile să obțină o parte din capitalizarea sa de piață.

Exchange-ul popular de criptomonede, Kraken a sugerat că prețul SOL ar putea crește cu până la 260% în acest an, deoarece a fost într-o „pantă ascendentă din ce în ce mai lărgită” și „apare în primele reprize ale celui de-al patrulea val de descoperire a prețurilor”.Vezi aici articolul sursă