Sentimentul față de Bitcoin atinge „Frica extremă”


Drept urmare, Bitcoin a fost blocat în zona de „Extreme Fear” în ultima săptămână. Indicele a scăzut de la un maxim de opt luni de 84/100 în doar 28 de zile.

Analiștii cred că indicele Bitcoin „Frică și lăcomie” a ajuns la niveluri ultra-scăzute ca urmare a eșecului Bitcoin de a se menține peste 50.000 de dolari pe termen scurt.

Ultima dată când indicele Bitcoin „Fear and Greed” a fost atât de scăzut a fost la sfârșitul lunii iulie 2021, după declinul spectaculos al criptomonedei în T2.

Este „inversarea” ETH/BTC inevitabilă?

Pentru prima dată după 15 octombrie, capitalizarea netă a pieței de criptomonede a scăzut sub 2,5 trilioane de dolari. A reușit să rămână peste 3 trilioane de dolari timp de două zile în perioada 9-10 noiembrie, ceea ce este un record de neegalat.

Dominanța Bitcoin (BTC.D), un raport dintre valoarea de piață a Bitcoin și restul pieței de criptomonede, se apropie de minimele din ultimele șapte luni.

Ethereum are o performanță marginală mai bună decât Bitcoin, în ciuda faptului că este plat. Raportul ETH/BTC a atins un maxim în 44 de luni după o creștere puternică.

Această confluență de tendințe semnalează de obicei începutul unui „sezon altcoins” iminent sau un moment în care principalele altcoins depășesc moneda principală(BTC).Vezi aici articolul sursă