Senatorii americani propun un nou proiect de lege pentru crypto


În timp ce Statele Unite continuă să delibereze asupra cadrului de reglementare optim al sectorului criptomonedelor, doi senatori încearcă acum să scutească investitorii în Bitcoin de la plata taxelor pentru tranzacțiile de sub 50 USD.

Senatorii Patrick Toomey din Pennsylvania și Kyrsten Sinema din Arizona au depus un proiect care prevede scutirea americanilor din a raporta tranzacțiile cu Bitcoin care generează mai puțin de 50 de dolari.

„Virtual Currency Tax Fairness Act” își propune să permită americanilor „să folosească criptomonedele ca metodă de plată de zi cu zi, scutind de taxe micile tranzacții personale, cum ar fi cumpărarea unei cani de cafea”.

În mod intrigant, un proiect de lege similar care stabilește pragul de raportare la 200 de dolari a fost în așteptare în Parlament pentru ultimele două sesiuni legislative.

Se așteaptă ca legislația să stimuleze adoptarea criptomonedelor

Potrivit lui Toomey, criptomonedele au capacitatea de a fi adoptate în viața de zi cu zi a americanilor, iar utilizarea lor ar trebui să fie fără probleme.

„În timp ce monedele digitale au potențialul de a deveni o parte obișnuită a vieții de zi cu zi a americanilor, actualul nostru cod fiscal le stă în cale”, a spus senatorul.

În special, Internal Revenue Service (IRS) și-a menținut o poziție fermă în ceea ce privește criptomonedele, solicitând raportarea oricăror câștiguri sau pierderi financiare.

Regulamentul propus a primit deja sprijinul unor membri proeminenți ai lobby-ului cripto, inclusiv Coin Center. Dacă proiectul va fi aprovat, potrivit CEO-ului Coin Center, Jerry Brito, asta va încuraja utilizarea criptomonedelor în plățile de zi cu zi, servicii de tip abonament și microtranzacții.

Proiectul face parte din efortul lui Toomey de a ajuta industria criptomonedelor folosind poziția sa în Senat înainte de încheierea mandatului său actual.

În special, legiuitorul și-a exprimat în ultima vreme părerile cu privire la legislația stablecoin-urilor. Toomey susține că monedele stabile ar trebui să fie guvernate de o nouă licență guvernamentală în baza căreia emitenții pot desfășura afaceri alături de instituțiile de depozitare convenționale.

Discuțiile privind proiectul de lege urmează să fie amânate

Având în vedere pauza pe care Congresul o va avea în august înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, adoptarea proiectului de lege este probabil să fie amânată.

Cu toate acestea, Congresul ia în considerare deja propuneri suplimentare de reglementare a criptomonedelor prezentate de Cynthia Lummis din Wyoming și Kristen Gillibrand din New York. Legea include, de asemenea, o prevedere pentru eliminarea considerațiilor fiscale din tranzacțiile de nivel scăzut.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro






















Vezi aici articolul sursă