Rusia nu va interzice criptomonedele așa cum anunțase recent


Banca Centrală Rusă a susținut recent o interdicție generală a criptomonedelor, dar acest lucru s-a schimbat de atunci. Guvernul rus a început procesul de elaborare a unui plan pentru implementarea restricțiilor pentru criptomonede.

Această foaie de parcurs va facilita într-un fel o adoptare cu o reducere adecvată a criptomonedelor, ceea ce va ajuta la menținerea instabilității financiare la distanță. Guvernul rus a autorizat foaia de parcurs, care va fi dezvăluită publicului până la sfârșitul anului. Decizia de a implementa foaia de parcurs este în opoziție directă cu apelul Băncii Rusiei de interzicere totală a criptomonedelor.

Membrii grupului de lucru au inclus reprezentanți ai ministerului de finanțe, digital și chiar de interne, precum și ai Băncii Centrale, Consiliul de Stabilitate Financiară și Departamentul Serviciului de Securitate. Dmitry Chernyshenko, viceprim-ministrul, a aprobat foaia de parcurs pentru criptomonede.

Scopul acestei foi de parcurs este de a oferi un cadru de reglementare în care piața criptomonedelor poate funcționa. Nu intenționează să scoată în afara legii criptomonedele, ci mai degrabă să se concentreze pe infracțiunile actuale în afaceri, precum și să monitorizeze funcționarea diferitelor platforme cripto.

Care sunt limitele acestor reglementări?

Banca Centrală consideră că criptomonedele ar trebui guvernate de un cadru de reglementare și restrâns, așa cum este subliniat în această foaie de parcurs. Această schimbare de abordare a survenit după ce Putin a făcut eforturi pentru a ajunge la un acord în această problemă.

De asemenea, el a fost de acord și a admis că, în timp ce Bitcoin implică un anumit risc din cauza naturii volatile a activului, mineritul criptomonedelor oferă țării un avantaj competitiv semnificativ.

Deoarece Rusia are avantajul de a putea livra energie electrică ieftină, rămâne a treia cea mai mare națiune de minare a criptomonedelor.

„Banca Centrală nu stă în calea progresului nostru tehnic și ia măsurile necesare pentru a introduce cele mai moderne tehnologii în acest sector”, a asigurat Putin.

Pentru diferite platforme de criptomonede, organismul de reglementare recomandă să existe o funcție Know Your Customer (KYC), precum și reguli de combatere a spălării banilor. Nu numai asta, dar platformelor de criptomonede li se va acorda un statut de reglementare definit pentru a crește gradul de conștientizare, precum și un organism de monitorizare obligatoriu și consecințe dure pentru cei care încalcă regulile.

Alte aspecte importante ale reglementării

Unul dintre cele mai importante aspecte ale cadrului legal este că tranzacționarea cu criptomonede ar fi efectuată în întregime prin intermediul instituțiilor bancare ruse. Pentru a implementa această schimbare, Banca Centrală ar putea opri alte exchange-uri de criptomonede străine să opereze în India.

Potrivit termenului preliminar prevăzut, autoritățile ruse vor investiga sistemul de control al conformității până pe 22 mai. Calitățile și funcționalitatea sistemului de control al conformității vor fi în centrul acestei etape. Grupul de acțiune financiară (GAFI) va introduce un cadru de standarde pentru spălarea banilor până la sfârșitul lunii noiembrie.Vezi aici articolul sursă