Ripple înregistrează mai multe „victorii tactice” împotriva SEC


În timp ce bătălia juridică dintre principalul organism de reglementare a valorilor mobiliare și Ripple Labs se apropie de un punct culminant, SEC a făcut pasul extrem de a ascunde identitatea a trei dintre martorii săi experți.

Tactici fără precedent folosite de SEC

U.S. Securities and Exchange Commission a ales să ascundă identitatea martorilor săi experți în procesul istoric împotriva Ripple Labs. În cel mai recent dosar din instanță, Ripple Labs a contestat tehnica, numind-o „fără precedent”.

Potrivit dosarului, Ripple Labs a dezvăluit că SEC a cerut să „sigileze informații” care să identifice unul dintre experți și a indicat planuri de „extindere a scutirii la trei experți suplimentari”. Ripple Labs a dezvăluit judecătorului Analisa Torres că a petrecut peste o săptămână negociind un acord temporar cu SEC.

„Încercarea SEC de a suprima criticile publice la adresa opiniilor experților săi este deosebit de flagrantă, având în vedere că niciunul dintre rapoartele de expertiză ale SEC nu ar putea conține informații confidențiale SEC”, a declarat Ripple Labs. Compania din San Francisco a susținut că Comisia a abuzat de Ordinul de protecție (DE.53), care a fost descris ca pur și simplu fără precedent.

În răspunsul său, SEC afirmă că protejarea numelor și mărturiilor martorilor experți este necesară din cauza „amenințărilor și hărțuirii” pe care le suportă martorii pe rețelele sociale. SEC a remarcat că Patrick B. Doody s-a confruntat cu astfel de amenințări la adresa persoanei sale, după ce șase deținători de XRP au contestat puterea martorului în cauză. Doody are o istorie cu SEC după ce a fost chemat să analizeze comportamentele cumpărătorilor de token-uri în cazul SEC împotriva Telegram.

Ripple este cu un pas înaintea SEC

Instanța a refuzat cererea SEC de a păstra discursul lui William Hinman, în care acesta a susținut că Ethereum nu este o valoare mobiliară. Hinman este un fost oficial SEC. Judecătoarea Sarah Netburn din SUA a caracterizat abordarea SEC drept „ipocrită” și una care își acordă prioritate obiectivelor sale în detrimentul legii.

Experții au numit hotărârea un „triumf tactic major” pentru Ripple, provocând valuri de bucurie în comunitatea criptomonedei. Hinman a ținut discursul în 2018, unde a folosit testul Howey pentru a concluziona că Ethereum nu este o valoare mobiliară și „aplicarea regimului de dezvăluire al legilor federale privind valorile mobiliare la tranzacțiile curente în Ether ar părea să adauge puțină valoare”.

SEC a inițiat proceduri judiciare împotriva Ripple Labs în 2020, declarând că compania a fost implicată în vânzarea neînregistrată de token-uri în valoare de 1,3 miliarde de dolari, în timp ce Ripple Labs susține că moneda XRP nu este o valoare mobiliară.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro
Vezi aici articolul sursă