Ripple dezvăluie planuri pentru ‘Liquidity Hub’

Într-o întorsătură surprinzătoare a evenimentelor, Ripple a anunțat planuri de a lansa un produs numit „Liquidity Hub”. Acesta își propune să ofere întreprinderilor expunere directă la activele digitale de pe piața cripto mai largă, începând cu 2022.

Potrivit unui comunicat de marți, compania cu sediul în San Francisco a spus că produsul va „dezlănțui potențialul de a accesa lichiditate profundă în cadrul piețelor, accelerând trecerea la cripto”.

Deși există multe exchange-uri care susțin lichiditatea prin servicii de tranzacționare cripto-directă pentru consumatori, compania a dezvăluit că încă lipsește un adevărat prim centru de lichiditate cripto mondial pentru întreprinderi, ceea ce a inspirat crearea acestui produs.

Liquidity Hub va fi conceput ca o soluție la cheie. Acesta va permite instituțiilor să-și înceapă cu ușurință afacerea prin simpla apăsare a unui buton. În consecință, hub-ul își va ancora modelul de afaceri pe rutarea inteligentă a comenzilor. Astfel, permițându-i să obțină active digitale la cele mai bune prețuri de la exchange-uri, creatori de piață și birouri OTC pentru clienții săi.

„Dacă oportunitatea nu bate la ușă, construiește una”

Acționând mai mult ca un exchange, clienții vor putea să cumpere, să dețină și să vândă active digitale folosind Liquidity Hub. Acest lucru vine chiar și în timp ce Ripple continuă să se lupte cu un caz legal prelungit cu SEC, pe fondul speranțelor ca cel mai mare schimb de criptomonede din SUA, Coinbase, să relisteze XRP.

Potrivit Ripple, hub-ul își propune să elimine dificultățile asociate cu întreprinderile care încearcă manipulări în afacerile de investiții digitale, inclusiv integrările grele de resurse. Astfel va oferi o interfață de programare a aplicațiilor (API) simplificată, care se va ocupa de toată munca fără costuri inutile.

În lansarea primei sale etape, Ripple Liquidity Hub va sprijini inițial Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic, Bitcoin Cash și XRP. În același timp se pregătește să adauge mai multe active digitale la categorie. Această adăugare va fi însă determinată de jurisdicție. În plus, Ripple a dezvăluit că intenționează să adauge mai multe funcționalități, cum ar fi capacitățile de miză și randament.

Un produs care poate aduce mari plusuri pentru Ripple

În timp ce Ripple a folosit o tehnologie similară de aprovizionare cripto pentru a-și susține lichiditatea la cerere (ODL), aceasta este prima dată când va oferi clienților expunere directă la alte active cripto prin intermediul centrului de lichiditate.

Lăudând mișcarea, directorul general al RippleNet, Asheesh Birla, a spus: „Știm foarte bine nevoia unui management ușor și eficient al lichidității. Crypto și instituțiile financiare sunt încorporate în ADN-ul nostru. Așadar, este perfect logic ca, în timp ce se pregătesc pentru o lume a criptomonedelor, clienții noștri ar dori acces la același ghișeu unic de încredere pentru cumpărarea, vânzarea și deținerea activelor cripto care ne-au alimentat propria noastră activitate extinsă cu instituțiile financiare.”

Ripple va lansa versiunea alfa a produsului în parteneriat cu primul producător de bancomate Bitcoin licențiat din SUA, Coinme. Se încearcă punerea la dispoziție funcționalități suplimentare în viitor.

Vezi aici articolul sursă