Ripple așteaptă un mare triumf împotriva SEC


În calitate de CEO al Ripple, Brad Garlinghouse a descris acțiunile recente întreprinse de un judecător din New York în cazul Ripple vs. Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA drept o victorie semnificativă pentru compania de tehnologie bine stabilită din Statele Unite.

Garlinghouse a declarat următoarele:

„Dacă nu ați fost atenți înainte, cu siguranță ar trebui acum. Astăzi, Ripple a obținut o victorie semnificativă!”

Brad Garlinghouse a răspuns după ce judecătorul Tribunalului Districtual al Statelor Unite, Analisa Torres, a negat încercarea Comisiei de Valori Mobiliare (SEC) de a respinge pledoaria lui Ripple’s Fair Notice.

Ripple este una dintre cele mai vechi schimburi valutare din Statele Unite, fiind fondată în 2012. Pe lângă facilitarea tranzacțiilor cu criptomonede, ajută și la funcționarea sistemelor de plată și bancare. Astfel, dacă cazul este decis în favoarea companiei, acesta poate servi drept catalizator pentru afacerea cripto în creștere.

Natura cazului

Securities and Exchange Commission (SEC) a intentat procesul împotriva Ripple labs Inc. și a doi dintre directorii săi de top, Bradley Garlighouse și Christian A. Larsen. Reclamantul a susținut că pârâții au făcut oferte și vânzări ilegale de valori mobiliare, încălcând Secțiunea 5 din Legea privind valorile mobiliare din 1933.

O parte din ordinul judecătorului Torres este după cum urmează:

„SEC nu pretinde că apărarea afirmativă a lui Ripple este prematură, iar Curtea nu va deduce că apărarea companiei este viciată în această etapă incipientă a litigiului. În consecință, mișcarea SEC de a lovi apărarea afirmativă a Ripple privind notificarea corectă este RESPINSĂ.”

Din decembrie 2020, Ripple și cei doi directori seniori ai săi se confruntă cu un caz specific în care susținea că ambii au fost implicați în vânzarea ilegală de valori mobiliare neînregistrate legate de moneda XRP, în pofida afirmației companiei pârâte că XRP nu este o valoare mobiliară.

Graficul prețului XRP/USDT Sursa: Tradingview.com

Garlinghouse, CEO-ul Ripple, a făcut declarații în timpul discuției cazului:

„Deși am fi preferat ca procesele împotriva lui Chris și a mea să se încheie acum, SEC se confruntă acum cu sarcina de a-și dovedi acuzațiile. Suntem convinși că toți vor fi demiși până la urmă.”

Stuart Alderoty, consilier general la Ripple, a comentat ordinele judecătorești și a declarat:

„Ordinul de astăzi demonstrează că există îndoieli considerabile cu privire la faptul că SEC i-a dat vreodată inculpatului suficient de înștiințat că plățile sale XRP – care au avut loc în 2013 – vor fi vreodată interzise în temeiul legii valorilor mobiliare.”

Ripple speră că procesul va fi respins în curând

Stuart a lăudat decizia judecătorului și a adăugat că situația s-a schimbat acum în favoarea lor, iar SEC se poate abține de la aplicarea restricțiilor în viitor.

XRP, simbolul nativ al lui Ripple, a primit o reacție bună la decizia judecătorului. În urmă cu două zile, XRP a început ziua la 0,7351 USD și s-a încheiat la 0,8029, indicând un câștig de peste 9%.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a emis un ordin executiv pentru a promova inovarea în reglementarea și dezvoltarea criptomonedelor. Este posibil ca ambele apariții să fi contribuit la creșterea actuală a XRP și a altor criptomonede. Astfel, evenimentele prezente demonstrează angajamentul autorităților de a stabili un cadru de reglementare robust pentru reglementarea tranzacțiilor industriei cripto.

Vezi aici articolul sursă