Rețeaua Solana este mai ecologică decât Google


Potrivit unui raport Solana, o tranzacție pe blockchain-ul proiectului necesită mai puțină energie decât două căutări pe Google.

Solana a apărut ca o alternativă viabilă la o serie de blockchain-uri. De fapt, rețeaua nu este doar eficientă când vine vorba de efectuarea tranzacțiilor, dar este și mai ecologică decât gigantul de navigare web Google, cel puțin conform unui raport recent.

Într-un moment în care amprenta de carbon a activelor bazate pe Proof-of-Work (PoW) este analizată, cel mai recent raport de utilizare al energiei pentru noiembrie 2021 al Solana demonstrează o nouă tendință către o sferă cripto mai ecologică.

Solana vs. Google: Care este mai verde?

Potrivit raportului, Fundația Solana a stabilit că o singură tranzacție Solana necesită 0,00051 kWh sau 1.836 Jouli de energie. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, raportul a prezentat o multitudine de activități care consumă mai multă energie. De exemplu, o singură căutare pe Google consumă aproximativ 1.080 de jouli. Adică, două căutări pe Google ar consuma mai multă energie decât o tranzacție în rețeaua Solana.

Lucrurile nu se termină aici. O tranzacție în cadrul Solana necesită, de asemenea, de 24 de ori mai puțină energie decât încărcarea unui telefon mobil. Astfel, folosește mai puțină energie decât un bec LED timp de o oră (36.000 de jouli).

Ceea ce este și mai interesant este că întreaga rețea Solana folosește aproximativ 3.186.000 kWh pe an. Aceasta este echivalentă cu consumul mediu de energie electrică a 986 de gospodării din SUA.

Solana promite să reducă amprenta de carbon

Între timp, liderii din întreaga lume se ceartă cu privire la eforturile globale de a minimiza emisiile de carbon. Pentru sectorul criptomonedei, Fundația Solana pare să fie dornică să lucreze pentru neutralitatea carbonului.

Ca atare, organizația a promis că va reduce și mai mult efectele asupra mediului ale ecosistemului SOL. Planurile sale pentru restul anului 2021 includ o inițiativă care să contribuie la neutralizarea emisiilor de carbon din rețeaua de validatori Solana și la compensarea amprentei ecosistemului.

Pe lângă acești pași, fundația a mai dezvăluit că va publica periodic rapoarte privind statisticile energetice ale proiectului. Pe scurt, Solana apare ca o alternativă mai rapidă și mai puțin consumatoare de energie la Ethereum, care a fost plin de taxe mari și o factură de electricitate care creează o gaură mare în buzunar. Concurența este îndreptată către îmbinarea eficienței și a tehnologiei ecologice.

Cu toate acestea, Solana nu este singura care depune eforturi extraordinare pentru a deveni verde. De la firma proeminentă de blockchain Ripple la Avalanche și Neon Labs, mai multe platforme lucrează pentru a deveni eficiente din punct de vedere energetic.



Vezi aici articolul sursă