Republica Africană Centrală își lansează criptomoneda națională


În cadrul unei ceremonii virtuale transmise pe internet duminică, președintele Faustin-Archange Touadéra al Republicii Africane Centrale (CAR) a prezentat Sango Coin drept criptomoneda oficială a țării.

Declarațiile președintelui și rolul Sango Coin

În timpul acestui eveniment, numit „Evenimentul Sango Genesis”, președintele țării a subliniat intențiile de adoptare a Bitcoin-ului și a criptomonedelor în general.

În discursul său, președintele Touadéra a declarat: „Moneda Sango va fi moneda următoarei generații în Republica Centrafricană”.

Potrivit președintelui Touadéra, Sango Coin ar servi drept „intrare în resursele naturale ale Republicii Centrafricane”. Guvernul Republicii Centrafricane a declarat anterior planuri de a simboliza resursele naturale ale țării, incluzând petrolul, diamantele și cuprul.

Republica intenționează să utilizeze Sango Coin pentru a stabili o economie bazată pe criptomonede, bazată pe investiții private. Acest hub economic digital include și crearea unei „insule crypto” pe râul Oubangui.

Republica Africană Centrală și criptomonedele

La eveniment a participat și ministrul de finanțe al țării, Hervé Ndoba, care a declarat că criptomoneda națională este susținută cu Bitcoin. Cu toate acestea, este neclară natura exactă a sprijinului Bitcoin pentru Sango Coin. Țara africană fără ieșire la mare a devenit prima de pe continent care a recunoscut Bitcoin drept monedă oficială în luna aprilie.

Pe lângă lansarea Sango Coin, administrația Touadéra intenționează să implementeze tehnologia blockchain pentru a reconstrui infrastructura digitală a națiunii. Guvernul CAR intenționează să-și digitalizeze sistemul de carte funciară folosind tehnologia blockchain.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro
Vezi aici articolul sursă