Proiectul SCAM „Squid Game” a dus un investitor la pierderea economiilor

Un investitor în criptomonede din Shanghai și-a pierdut economiile de 28.000 de dolari cumpărând tokenul Squid Game (SQUID) numit după populara serie Netflix sud-coreeană.

Bernard, care a cerut să fie cunoscut doar după prenumele său în engleză din problemelor de ordin legal din jurul tranzacționării cu criptomonede în China, a efectuat o căutare rapidă a monedei pe Google pentru a determina dacă era autentică sau nu.

Cu toate acestea, înainte de a citi toate poveștile din jurul criptomonedei, dintre care multe au avertizat despre legitimitatea proiectului, Bernard a luat decizia de a-și depune economiile întregii vieți de 28.000 USD în SQUID.

Vorbind pentru CNBC, Bernard a declarat:

„Graba mea de a cumpăra acest token este pentru o singură idee care mi-a venit în creier că „Jocul calmarului” este foarte, foarte popular acum, iar tokenul său trebuie să fie cel puțin la fel de popular. În acest spațiu de tranzacționare, toată lumea se grăbește și uneori te simți FOMO.”

Bernard a contactat autoritățile americane din cauza înșelătoriei

Bernard susține că a contactat FBI și SEC pentru investiția sa pierdută. În ciuda eforturilor lui Bernard de a intra în contact cu autoritățile americane, se pare că opțiunile sale sunt limitate, deoarece nu mai poate lua nicio măsură, deoarece nu poate depune o plângere la poliție în propria sa jurisdicție.

În plus, Bernard a încercat să ia legătura cu oamenii din spatele token-ului, precum și cu CoinMarketCap, deținut de Binance, care a listat moneda pe site-ul său web. Cu toate acestea, niciuna din companii „nu și-au asumat responsabilitatea” pentru pierderea sa.

Cu acest token, problema cea mai mare a fost că, deși investitorii puteau achiziționa token-ul, nu au putut să îl și vândă. Astfel, un număr substanțial de oameni nu au primit avertismentul la timp. Moneda SQUID a atins un maxim de 2.861 USD pe 1 noiembrie înainte de a scădea la zero la aproximativ 8:40 ora României, conform statisticilor CoinMarketCap.com.

Cel puțin 3,4 milioane de dolari în numerar par să fi fost strânși de către fondatorii anonimi ai token-ului, potrivit înregistrărilor tranzacțiilor BscScan.

Tranzacție BSC Squid. Sursa: BSCscan.com

Token-ul SQUID nu a fost auditat profesional

În primul rând, au apărut întrebări cu privire la viabilitatea dezvoltatorului, deoarece numele de domeniu a fost achiziționat cu doar cinci zile înainte de a evalua cel mai elementar audit al proiectului. Cu toate acestea, faptul că proiectul Squid Game a trecut de un audit inițial al Coinscope nu a presupus că acesta a fost auditat în mod adecvat.

Site-ul Coinscope afirmă:

„Echipa Coinscope nu garantează că un proiect nu va elimina lichiditatea, nu va vinde aprovizionarea echipei sau orice altă strategie de înșelătorie de ieșire. Informațiile furnizate în acest document prin auditarea proiectului respectiv sunt doar pentru informații generale și NU ar trebui folosite ca motiv pentru a investi într-un proiect independent.”

În special, un audit profesional cu simboluri cuprinde o analiză cuprinzătoare a codului de către profesioniști pentru a descoperi defectele probabile într-un contract inteligent, pe lângă un exercițiu amplu întreprins de o echipă imparțială de testeri pentru a găsi vulnerabilități și exploatări ale sistemului. Ca urmare, auditul a fost grav inadecvat, deoarece nu a evaluat auditul la nivel de expertiză.

Site-ul web, care a fost găzduit pe SquidGame.cash, a dispărut, la fel ca și celelalte conturi de socializare ale infractorilor. Cu toate acestea, puteți vedea o versiune arhivată a site-ului web accesând site-ul web prin arhiva web de aici.

Vezi aici articolul sursă