Primul ETF Bitcoin din Australia va fi lansat săptămâna viitoare


Platforma de tranzacționare a acțiunilor Cboe va lista primul fond de schimb valutar Bitcoin din Australia săptămâna viitoare, marcând primul test major al țării privind cererea pe scară largă a clienților pentru criptomonede.

Potrivit unui raport al publicației australiane de știri AFR, casa de compensare care controlează accesul la piețele de capital de acțiuni ale țării va acorda undă verde pentru primul ETF Bitcoin din țară după ce un număr suficient de participanți la piață au acceptat restricții stricte ale marjelor.

ASX Clear și Bitcoin ETF

ASX Clear, o casă de compensare puternică aflată în centrul piețelor de capital din Australia, are acum patru participanți pe piață dispuși să-și se implice și să îndeplinească cerințele stricte de marjă necesare pentru a acoperi riscurile de decontare asociate cu Bitcoin.

Se crede că în prezent există trei participanți la compensare de nivel instituțional și un mare jucător de compensare cu amănuntul care sunt pregătiți să plătească marja de 42% cerută de ASX Clear înainte de a permite începerea tranzacționării cu un ETF Bitcoin.

Hamish Treleaven, directorul de risc al ASX, a declarat:

„Acum suntem la numărul minim de participanți la compensare și asta înseamnă că suntem gata să începem.”

Bitcoin ETF este gata de tranzacționare pe 27 aprilie

Miercuri, 20 aprilie, H. Treleaven va notifica participanții de pe piață că ASX Clear a primit aprobarea de reglementare.

Brokerii, agențiile de compensare, participanții la compensare, formatorii de piață și investitorii vor avea șapte zile pentru a se pregăti pentru lansarea noului produs.

Cu alte cuvinte, Cosmos Asset Management Bitcoin ETF (singurul produs Bitcoin ETF listat în prezent pe ASX Clear) va putea începe tranzacționarea pe Cboe pe 27 aprilie, când piața se deschide. Când primul ETF Bitcoin din Australia va deveni public săptămâna viitoare, se așteaptă să intre în el cel puțin un miliard de dolari.

Suspiciuni în privința ETF-ului aprobat pentru ASX

Competitorii celor de la ASX Clear au susținut că întârzierea acceptării cererii ASX Clear de a tranzacționa un ETF Bitcoin a fost făcută pentru a proteja locul de tranzacționare ASX față de concurență.

Mai mult, Comisia Australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții (ASIC) a scris unui promotor financiar Bitcoin în urmă cu doi ani, menționând că un produs Bitcoin cotat cu amănuntul nu era permis în Australia la acea vreme.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.roVezi aici articolul sursă