Primarul din Miami va deveni primul politician american cu salariu în Bitcoin

După cum se pare, Suarez, în vârstă de 44 de ani, va fi acea persoană. El l-a etichetat pe Mike Sarasti, directorul de inovare si tehnologie al orașului, care ar trebui sa ajute la inițiativă.

Potrivit Miami Herald, salariul anual al primarului este de 187.500 USD, ceea ce în momentul scrierii articolului valorează aproape 3 BTC.

Orașul Miami, a organizat alegeri generale pentru primărie pe 2 noiembrie 2021, iar scrutinul electoral este programat pentru 16 noiembrie 2021. Francis Suarez, afiliat Partidului Republican, a câștigat cu 78,7% din voturi, în timp ce candidatul pe locul doi a adunat doar 11,5% din sprijinul localnicilor.

Se pare că revoluția Bitcoin din Miami va continua, deoarece Suarez este favoritul pentru încă patru ani ca lider al orașului.

„Bitcoin are o singură cale de a merge, doar în sus”

Luna trecută, când prețul BTC se tranzacționa la aproximativ 50.000 de dolari, primarul din Miami a considerat că viitorul activului pare destul de promițător.

Politicianul s-a opus chiar și cunoscutului critic al criptomonedei Jamie Dimon, care a descris Bitcoin-ul ca fiind lipsit de valoare nu cu mult timp în urmă. Criptomoneda principală are valoare intrinsecă, în timp ce tehnologia blockchain de bază este „cel mai sigur și mai descentralizat blockchain de pe planetă”, a argumentat primarul.

Potrivit lui Suarez, cel mai semnificativ avantaj al Bitcoin-ului este că nu este legat de sistemul fiat sau de politica monetară. Ca atare, creează entuziasm în unele țări în curs de dezvoltare, care și-au îndreptat privirea către acesta pentru a-și salva economiile prăbușite:

„Există și un val de țări din America Centrală, America de Sud și Africa care încep să adopte Bitcoin ca monedă de bază și care ar putea revoluționa utilitatea Bitcoin.”

Vezi aici articolul sursă