Prețul Bitcoin va scădea sub 10.000 USD potrivi lui Peter Schiff


La polul opus de opinia lui Anthony Scaramucci, despre care LumeaCrypto raporta săptămâna trecută, criticul convins al Bitcoin, Peter Schiff, le-a sugerat deținătorilor crypto să își abandoneze deținerile în BTC înainte de a fi prea târziu.

Vorbind pentru Kitco News, el i-a descris pe fanaticii Bitcoin ca fiind „cei care trăiesc în propria lor bulă” și „într-o stare de iluzie”. El a mai prezis că Bitcoin va ajunge sub 10.000 de dolari sau mai rău, afirmând că moneda nu își va recăpăta niciodată maximul istoric.

Scepticismul la nivel ridicat

Peter a declarat „Cred că Bitcoin a ajuns la 69.000 de dolari… următoarea mișcare mare pentru Bitcoin va fi de 10.000 de dolari, oamenii care au cumpărat la 50.000 – 60.000 USD au acum pierderi mari de 23.000 – 24.000 USD.”

Schiff a mai susținut că Bitcoin este încă supus apelurilor în marjă. Odată ce acestea sunt realizate, investitorii vor fi obligați să vândă, ceea ce va duce la scăderea prețurilor, lăsându-i pe investitorii fideli să-și țină respirația și pe instituțiile care au fost păcălite să cumpere Bitcoin, cu remușcări.

„Oamenii vor renunța, iar piața se va prăbuși… Cred că oamenii ar trebui să profite de actualul boom și să iasă, deoarece mulți oameni au încă caștiguri”, a detaliat Shiff.

Vârful crypto ar fi fost în 2021

Universul crypto a fost inundat de un entuziasm masiv în 2021, datorită nenumăratelor reclame din mass-media, celebrităților care s-au alăturat pentru a promova diverse monede, frenezia NFT, conferințe promoționale și două țări care au recunoscut Bitcoin drept monedă legală.

Potrivit lui Schiff, aceasta a fost pur și simplu o mare iluzie: „Deci, cine s-a aflat în spatele schemei de pump și dump?… Persoanele care făceau hyping erau cele care vindeau”, a continuat el.

În iunie, MicroStrategy a declarat că pierderile sale în Bitcoin au fost de mai mult de 1,2 miliarde de dolari. Luna trecută, Tesla, o altă companie care deținea Bitcoin, a trebuit să vândă 75% din ceea ce avea. Elon Musk a spus că economia i-a dat un „sentiment foarte rău”.

Cu toate acestea, în ciuda precauției lui Schiff față de investitorii în Bitcoin și criptomonede, el se confruntă și cu o perioadă dificilă cu băncile. Recent, bancherul a decis să-și dizolve Banca Euro Pacific din Puerto Rico, să ramburseze toate depozitele clienților și să plătească o pedeapsă substanțială. Acest lucru vine după ce oficialii au oprit activitățile băncii în iunie, invocând „dificultăți grave dar și faliment”. Schiff a anunțat luna trecută că este dispus să accepte Bitcoin dacă autoritățile îl lasă să vândă banca.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro
Vezi aici articolul sursă