Președintele statului El Salvador răspunde criticilor privind adoptarea


Banca Angliei nu este un fan al Bitcoin și nici al adoptării sale în creștere în țări precum El Salvador. Guvernatorul – Andrew Bailey – și-a exprimat în mod repetat „îngrijorările”, dar de această dată, președintele El Salvador-ului, Nayib Bukele, a dat un răspuns.

Bailey „Îngrijorat” de El Salvador și Bitcoin

De când micuța națiune din America Centrală a conturat planurile de a adopta Bitcoin ca mijloc de plată legal în iunie 2021, numeroase organizații financiare globale au încercat să avertizeze țara să nu o facă. În afară de FMI, Banca Angliei, condusă de criticul BTC Andrew Bailey, a fost cea mai vocală.

Instituția a folosit aproape toate oportunitățile de atunci pentru a-și dubla credința că El Salvador ar trebui să folosească doar bani fiat. Cel mai recent astfel de exemplu a venit la începutul acestei săptămâni, la scurt timp după ce liderul țării – președintele Nayib Bukele – a anunțat planurile de a construi un oraș Bitcoin.

După cum a raportat Bloomberg, Bailey a atins volatilitatea infamă, la fel ca majoritatea celorlalți bătători:

„Mă îngrijorează faptul că o țară ar alege-o ca monedă națională. Ceea ce m-ar îngrijora cel mai mult este dacă cetățenii din El Salvador înțeleg natura și volatilitatea monedei pe care o au.”

Andrew Bailey. Sursa: Bloomberg

Răspunsul președintelui Bukele

Deși au trecut doar câteva luni de când El Salvador a legalizat BTC, experimentul pare să funcționeze bine pentru țară, cel puțin conform actualizărilor frecvente publicate de președintele Bukele sau de oamenii din administrația sa.

De exemplu, națiunea a folosit volatilitatea menționată mai sus, mai ales atunci când prețul a scăzut, pentru a acumula mai multe părți din activ și pentru a folosi profiturile atunci când prețul crește pentru a face planuri pentru cumpărarea de spitale pentru animale sau de școli noi.

În timp ce a abordat cele mai recente comentarii ale lui Bailey, președintele Bukele a răspuns într-un mod oarecum ironic, în special cu privire la preocupările „adevărate” pe care Bailey le are față de oamenii din El Salvador.Vezi aici articolul sursă