Potrivit unui nou sondaj, SUA, Ucraina și Marea Britanie folosesc criptomonedele cel mai mult la nivel global


Activele digitale sunt folosite dintr-o varietate de motive, inclusiv plăți și investiții, pe măsură ce industria activelor digitale se extinde. Cu toate acestea, în funcție de elemente precum restricțiile, utilizarea criptomonedelor în astfel de scopuri diferă substanțial de la o țară la alta.

Potrivit unor cercetări recente, Statele Unite se situează pe primul loc la nivel global în ceea ce privește adoptarea globală a criptomonedei, primind un scor de 7,75 din 10. Conform informațiilor furnizate lui Finbold de Merchant Machine pe 22 august, Ucraina se află pe locul al doilea, cu un scor de 5,96, urmat de Regatul Unit la 5,79.

Scorul a luat în considerare în mod specific numărul de utilizatori de criptomonede dintr-o națiune, indicele de adoptare a finanțelor descentralizate (DeFi) la nivel mondial, numărul de comercianți care acceptă criptomonede, numărul de bancomate Bitcoin (BTC) și volumul frazelor lunare de căutare pentru criptomonede pe Google.

Puterea economică conduce Statele Unite și Regatul Unit

Potrivit studiului, Statele Unite și Regatul Unit se situează pe primul loc datorită unor criterii precum dimensiunea economiilor lor și o criptoeconomie matură. Raportul a sugerat, totuși, că Ucraina, cea mai scăzută țară din Europa în ceea ce privește PIB-ul și PNB-ul pe cap de locuitor, se află pe locul înalt datorită modelelor generale de adoptare a criptografice ale economiilor emergente.

În plus, Ucraina se află pe primul loc printre primele zece țări în ceea ce privește adoptarea globală a cripto, cu 12,73% din populație deținând active digitale.

Astfel de țări suferă probleme economice, cum ar fi deprecierea monedei, care îi obligă pe locuitori să investească în criptomonede ca depozit de valoare.

Acest punct este susținut parțial de estimarea studiului că Nigeria va fi țara cu cea mai mare utilizare generală a criptomonedelor în următorii trei ani. Dacă utilizarea crypto-ului în Nigeria continuă la ritmul actual, întreaga populație ar putea ajunge sa foloseasca active digitale, potrivit cercetătorilor.

Potrivit Finbold, un alt sondaj a constatat că, în ciuda corecției pieței din 2022, Nigeria a fost printre țările cu cel mai mare interes pentru criptomonede.

Impactul prăbușirii pieței asupra adoptării criptomonedelor

În ciuda faptului că ultima criza a pieței a pus la îndoială viabilitatea criptomonedelor, jucatori din sectorul crypto cred că se apropie un viitor mult mai stralucit pentru piața. Mike McGlone, strategul economist de la Bloomberg Intelligence, de exemplu, crede că piața va crește în a doua jumătate a anului.

Este demn de remarcat faptul că factorii de reglementare vor influența adoptarea criptomonedelor în diferite țări. În special, ca răspuns la criza pieței, majoritatea guvernelor și-au accelerat eforturile de a stabili legi aferente.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro
Vezi aici articolul sursă