Poate SHIB să atingă un nou maxim istoric?


Comercianții vor căuta să vadă dacă Shiba Inu (SHIB), care a devenit faimos în 2021, își poate scutura statutul de simbol meme și poate reveni la maxime istorice în 2022.

SHIB a rămas de ceva timp printre primele 20 de criptomonede după capitalizarea de piață, ajutată de un număr tot mai mare de deținători, pe măsură ce mai mulți investitori de retail intră pe piață și descoperă activul datorită bazei mari de utilizatori ai acestuia.

Mai mult, moneda a beneficiat de disponibilitatea sa pe scară largă; Shiba Inu Coin poate fi achiziționat de pe primele zece exchange-uri de criptomonede, inclusiv Binance, Coinbase, KuCoin și Kraken.

CoinGate, Uphold și VirgoCX, trei dintre exchange-urile și platformele de tranzacționare de criptomonede cu cea mai rapidă creștere din industria crypto, au listat și ele, de asemenea, activul.

În afară de aceasta, activul a început să găsească aplicații în lumea reală, cum ar fi utilizarea ca formă de plată în magazine sau prin dezvoltarea unui metaverse „Shiba Lands”, token-uri nefungibile (NFT) și arderea pentru a reduce cantitatea, printre multe alte aplicații care i-au sporit viabilitatea și utilitatea.

Statistici de piață pentru Shiba Inu (SHIB)

Conform statisticilor CoinMarketCap, SHIB este acum pe locul 14 după capitalizarea totală a pieței și se tranzacționează la 0,0000257 USD, în scădere cu 6,46% în ziua scrierii articolului și cu 14,87% în ultima săptămână.

Graficul prețului SHIB pe 7 zile. Sursa: CoinMarketCap

Tokenul are acum o evaluare de piață de arpoximativ 14 miliarde de dolari, dar este încă departe de cele 41 de miliarde de dolari atinse pe 29 octombrie, așa că nu este clar dacă SHIB va putea reveni la aceste niveluri în 2022.

Este posibil ca SHIB să recupereze nivelul de 0,00008 USD?

Comercianții doresc să vadă că SHIB va reveni la cel mai mare nivel din octombrie de 0,00008 USD și mulți cred că contribuțiile continue de ardere vor avea un impact semnificativ asupra reducerii ofertei SHIB și, prin urmare, a creșterii prețului acesteia.

Între 6 februarie și 8 februarie, prețul Shiba Inu a crescut cu 57%, atingând un maxim de 0,0000351 USD. Formând însă un Lower High pe la nivelul de 0,0000324 USD, prețul a început să cadă.

Un nivel important de suport pe termen lung pe care SHIB îl are, se află la 0,0000200 USD.

Suport Long Term pentru SHIB. Sursa: TradingView

Modelul IntoTheBlock Global In/Out of the Money (GIOM) susține o predicție pesimistă pe termen scurt pentru prețul Shiba Inu.

Următorul nivel de suport constant, conform acestei analize pe blockchain este între 0,0000150 USD și 0,0000220 USD, având în vedere că un total de aproximativ 134.230 de adrese au achiziționat un total de 502,58 trilioane de token-uri SHIB în această zonă.

Dacă prețul scade la intervalele menționate anterior, este posibil ca acești deținători să adune și mai multe token-uri și, de asemenea, aici este de așteptat ca SHIB să întâmpine un suport în timpul unei scăderi.

SHIB global in/out of the money. Sursa: IntoTheBlock

Pe de altă parte, dacă acest scenariu dovedește că ipoteza bearish este incorectă, semnalează că taurii sunt la comandă și este probabil să readucă prețul lui Shiba Inu peste 0,00004 USD.

Prețul estimat pentru SHIB în 2022

În cele din urmă, Scott Melker, un comerciant de criptomonede și gazda podcastului The Wolf Of All Streets, a subliniat că deținătorii de SHIB de mai bine de un an și-au crescut recent deținerile în conformitate cu acumularea majoră din ultima lună; el a notat că:

„Adresele care au deținut de peste un an și-au crescut soldul SHIB în ultimele 30 de zile cu aproximativ 32,48%. Și se pare că apetitul instituțional sau al balenelor a crescut recent.”

Melker a remarcat, de asemenea, că tranzacțiile mari în valoare de peste 100.000 USD dezvăluie nivelul activității instituționale în blockchain.

El a mai spus:

„Volumul acestor tranzacții a crescut considerabil săptămâna aceasta [7 februarie], înregistrând un nivel maxim pe mai multe luni. Au fost tranzacționate un total de 389,89 milioane USD, dar ceea ce este mai interesant este că aceste tranzacții reprezintă 81% din volumul total SHIB pe blockchain.”

Tranzacțiile mari ale SHIB. Sursa: IntoTheBlock

Concluzii

Datorită popularității tot mai mari a criptomonedelor pe piață, SHIB ar putea reveni la, sau chiar depăși, maximele sale din toate timpurile în 2022.

SHIB a înregistrat câștiguri masive în 2021, când speculațiile au devenit rampante, deoarece piața a înregistrat o cantitate semnificativă de activitate speculativă. În ciuda acestui fapt, există întotdeauna posibilitatea unor corecții dramatice ale prețurilor, în special având în vedere numărul mare de balene SHIB intrate recent pe piață.

În ciuda acestor evenimente, pe măsură ce sentimentul pieței se îndreaptă încet înapoi către partea optimistă, se așteaptă ca noi utilizatori să intre în spațiul criptografic în următorii ani și cu platforme de vârf precum Robinhood, care nu au listat încă SHIB, moneda meme are toate oportunitățile de a reveni la maximele anterioare anul acesta, dar acest lucru este încă speculativ în acest moment.

Vezi aici articolul sursă