Peste 50% dintre americani cred că viitorul finanțelor va consta in cripto


Potrivit unui sondaj recent realizat de StarkWare, 53% dintre participanți consideră criptomonedele ca fiind „viitorul finanțelor”. Deloc surprinzător, tinerii (între 25 și 34 de ani) sunt mai entuziaști pe această temă, întrucât 68 la sută cred în această abordare.

 

Integrarea Crypto-ului printre americani: cele mai recente cifre

 

Afacerea bazată pe blockchain, StarkWare, a chestionat 2.000 de indivizi americani de toate vârstele pentru a-și descoperi poziția față de lumea cripto și dezvoltarea sa viitoare. Conform rezultatelor, 53% cred că clasa de active reflectă „viitorul finanțelor”.

În rândul grupului de vârstă 25-34 de ani, această cifră este de 68 la sută, în timp ce în rândul celor de 35 până la 44 de ani, este de 61 la sută, demonstrând ipoteza că tinerii sunt mult mai exigenți față de sector decât generațiile mai în vârstă.

În plus, 17% dintre participanți au dezvăluit că au investit în criptomonede. Majoritatea își examinează și își modifică continuu proprietățile. 82 la sută au indicat că au cel puțin un tracker criptografic pe telefon, în timp ce 50 la sută au declarat că își „urmăresc sau modifică” activele în fiecare zi. Doar 14% dintre investitori au lăsat să treacă o săptămână fără a face modificări.

Eli Ben-Sasson, co-fondator și președinte al StarkWare Industries, a comentat subiectul:

„Acest sondaj arată cât de răspândită a devenit criptomoneda, în timp ce arată cât de populară va deveni în curând. Vedem că tinerii americani, cei care în cele din urmă vor afecta economia, sunt îndreptați în special către cripto. Este o perspectivă cheie că investesc în număr mare și, în mare parte, sigur că cripto va fi „viitorul”.”

Compania a realizat sondajul pentru a marca lansarea platformei sale StarkNet. Acesta din urmă își propune să elimine unele obstacole atunci când se ocupă cu activele digitale și să construiască aplicații blockchain.

Uri Kolodny – co-fondator și CEO al StarkWare – a opinat că există „un entuziasm uriaș pentru cripto” în rândul societății. Cu toate acestea, „blockchain-ul pur și simplu nu va putea face față cererii în creștere” decât dacă oamenii din industrie încep să lucreze „mai inteligent”, a concluzionat el.

Majoritatea americanilor sunt conștienți de Crypto

SUA este, fără îndoială, un jucător principal pe scena criptomonedelor, în timp ce majoritatea rezidenților săi au auzit măcar puțin despre activele digitale. Potrivit unei alte cercetări (realizate în noiembrie 2021), 62% dintre cei 10.000 de participanți ai unui sondaj au cunoștințe de bază despre această problemă, în timp ce 24% au spus că știu multe despre industrie. Doar 13% au recunoscut că nu au auzit niciodată despre Bitcoin, Ether sau alte monede.

Sondajul a mai arătat că ponderea investitorilor cripto reali era atunci la 16%. Bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani sunt cel mai activ grup demografic din sector, deoarece 43% dintre aceștia au investit, tranzacționat sau au folosit active digitale.Vezi aici articolul sursă