Parlamentul norvegian a respins propunerea de a interzice mineritul Bitcoin


Parlamentul norvegian a respins o propunere de a interzice mineritul Bitcoin, permițând astfel industriei cripto-miniere din țară să prospere.

Protejarea mediului – principalul motiv al propunerii de banare

Propunerea, care a fost adusă pentru prima dată în discuție de Partidul Roșu, în luna martie, a fost respinsă printr-un vot parlamentar pe 13 mai. În afara Partidului de Stânga Socialist din Norvegia, a Partidului Roșu și a Partidului Verzilor, interdicția nu a reușit să câștige tracțiune politică și a fost în cele din urmă abrogată.

Sofie Marhaug de la Partidul Roșu a declarat pentru E24 că a fost „evident dezamăgită” de votul majorității și că partidul ei va face eforturi mai mari în viitor pentru a obține sprijinul cetățenilor. Ea a afirmat că țara trebuie să-și „prioritizeze” utilizarea energiei, invocând natura consumatoare de energie a cripto-minatului și impactul negativ asupra schimbărilor climatice.

Sentiment pozitiv pentru perspectiva de viitor a minatului în Norvegia

Potrivit lui Jaran Mellerud, analist la Arcane Research, votul împotriva banării reprezintă un câștig mai mare pentru mineritul pe scară largă a Bitcoin:

„După ce au pierdut acest vot, aceste partide politice vor face probabil încă o încercare de a crește taxele în mod special pentru mineri, care este acum singurul lor instrument rămas în cutia de instrumente pentru a îngreuna viața minerilor.”

Mellerud a susținut că partidele politice anti-Bitcoin au încercat să-i alunge pe mineri din Norvegia prin adoptarea unei cote mai mari a impozitului pe putere. El a spus că decizia guvernului de a respinge propunerea a fost „cel mai recent cui în sicriu” pentru eforturile de a scăpa de industria criptomonedelor din Norvegia.

Norvegia rămâne o țară cu potențial pentru mineritul Bitcoin

Cu hidroenergie abundentă și prețuri scăzute la energie, raportul susține că Norvegia este o „oază verde” pentru minerit-ul Bitcoin. Minerii norvegieni contribuie cu până la 1% din rata hash globală a Bitcoin, datorită utilizării energiei regenerabile în țară.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro


Vezi aici articolul sursă