Parlamentarii Marii Britanii cer reglementare criptografică


Miniștrii Parlamentului și alți militanți din Regatul Unit pledează pentru o reglementare mai strictă a activelor criptografice. Criptomonedele ar trebui, potrivit parlamentarilor, incluse în următoarea revizuire guvernamentală a Legii privind jocurile de noroc publicată în 2005.

În Regatul Unit, activele cripto sunt guvernate de o legislație limitată. Arsenal FC și Floki Inu, pe de altă parte, au fost pedepsiți de către Advertising Standards Authority (ASA) pentru reclamele lor. Arsenal FC a fost pedepsit pentru că promovează token-uri pentru suporteri, care oferă proprietarilor un cuvânt de spus în deciziile echipei. Îngrijorările cu privire la pierderea banilor de către consumatori au apărut ca urmare a NFT-urilor impulsionate de vedete ale fotbalului precum Wayne Rooney și John Terry.

Matt Zorb-Cousin, fostul consilier al lui Jeremy Corbyn, un politician al Partidului Laburist, a menționat: „Un lucru negativ este ca cluburile de fotbal să comercializeze jocurile de noroc către fani, ceea ce ar putea duce la distrugerea vieții oamenilor, ca o consecință, dar cred că este și mai rău să oferi o cale către criptomonede prin pretenția de a le împuternici într-o zonă efectiv nereglementată.”

Poziția FCA în reglementarea cripto

Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie, Financial Conduct Authority, are acum autoritatea de a supraveghea criptoactivele doar dacă regulile împotriva spălării banilor sau finanțării terorismului sunt încălcate. Ei urmăresc să obțină mai multă autoritate pentru a analiza industria criptomonedelor.

„Am avertizat în mod constant cu privire la pericolele deținerii de token-uri speculative la FCA. Pentru a fi clar, FCA nu controlează aceste token-uri”, a declarat Charles Randell, președintele FCA, la Simpozionul internațional Cambridge privind criminalitatea economică din septembrie 2021. El a mai declarat că FCA nu va impune reglementări dure, deoarece accentul său principal este pe conduita criminală și protecția investitorilor. Coinpass, un exchange cripto, tocmai a fost certificată de FCA pentru a funcționa ca o companie de cripto active.

ASA va emite linii directoare privind reglementarea cripto

„Înțelegem rolul crucial pe care îl joacă în reglementarea reclamelor”, a declarat ASA. Autoritatea pentru Standarde de Publicitate (ASA) consideră că monitorizarea reclamelor cripto este o „problemă prioritară de alertă roșie” după ce a blocat multe reclame cripto în decembrie 2021. Organizația va oferi în curând instrucțiuni companiilor despre cum să comercializeze în siguranță activele cripto.

După ce a vorbit cu părțile interesate, Trezoreria este de așteptat să depună un răspuns la constatările sale din 2020. Potrivit unui purtător de cuvânt, ei vor să se asigure că marketingul criptomonedelor nu este înșelător și că cripto îndeplinește „aceleași standarde înalte” ca și opțiunile tradiționale de plată.

Vezi aici articolul sursă