Obiectele fizice ale lui Napoleon Bonaparte vor fi scoase la vânzare


O galerie de artă din Franța, Imperial Arts, organizează prima licitație de token-uri nefungibile (NFT) legate de proprietatea personală fizică a lui Napoleon Bonaparte.

Obiecte istorice vândute ca NFT-uri

Licitația unică are loc pentru a marca bicentenarul morții lui Napoleon I, precum și a 216-a aniversare a bătăliei de la Austerlitz și a 217-a aniversare de la încoronarea împăratului. Cinci obiecte istorice vor fi vândute online printr-o vânzare NFT. Selecția unică va fi oferită spre vânzare prin intermediul platformei digitale OpenSea.

Această licitație unică organizată de Imperial Arts va include următoarele obiecte:

  • Bastonul lui Napoleon din Sf. Elena, o înregistrare unică a ultimei case a împăratului. Sculptat din os de balenă de un meșter chinez pe insula Sf. Elena, bastonul are un cap detașabil care i-a permis împăratului să-și îndrepte armatele pe o hartă;
  • O tabachera din aur care a aparținut lui Napoleon I, în stare perfectă și semnată de Jean-Baptiste Isabey, cel mai mare portretist în miniatură al perioadei Imperiului. Asemenea obiecte sunt extrem de rare, singurele artefacte similare aflându-se în Château de Versailles sau în Musée de Fontainebleau;
  • O scrisoare scrisă de mână a lui Napoleon I către generalul contele Bertrand, Marele său Mareșal du Palais, care l-a urmat cu fidelitate pe Napoleon în exil;
  • Un bust imperial al lui Napoleon I, reprezentare oficială a împăratului în perioada Imperiului, în fontă atribuit lui Vivant Denon.
  • Un portret în miniatură al lui Napoleon I, un tablou pe fildeș într-o carcasă de bronz, reprezentându-l pe Napoleon în uniforma unui colonel al Garde chasseurs à cheval, după pictura de Robert Lefèvre.
Sursa: https://napoleon.ovr.arteia.com/assets/documents/press/press-en.pdf

Tarik Bougherira, fondatorul galeriei Imperial Arts, a spus:

„Suntem extrem de mândri să lansăm acest proiect ambițios și unic pe piața de artă, mai ales într-o dată atât de specială. Imperial Arts stabilește acum o piatră de hotar pentru ceea ce cred că va fi piața noastră în viitor. De asemenea, sper ca prin această operațiune putem aduce pasiunea colecționării de artă unui nou tip de public

NFT-urile istorice securizate prin blockchain

Potrivit companiei, cipuri NFC vor fi programate de firma Arteïa și legate în siguranță de obiecte sau de certificatele de autenticitate furnizate de galerie care vor fi înregistrate într-o bază de date securizată prin sistem blockchain.

Napoleon Bonaparte a fost un lider politic și militar francez proeminent pentru conducerea Revoluției Franceze. A devenit popular datorită instituirii Codului Napoleonic, care a oferit libertatea religiei, a eliminat privilegiile bazate pe naștere și a cerut ca locurile de muncă guvernamentale să fie acordate celor calificați. De asemenea, a jucat un rol esențial în crearea unei noi constituții pentru Franța.

Anunțul oficial al licitației poate fi găsit aici.Vezi aici articolul sursă