Noul proiect de lege din Tennessee dorește ca statul să investească în…


Legea din Tennessee calcă pe urmele altor state din SUA care au adoptat o atitudine pro-cripto.

Bitcoin și NFT, priorități pe piața economică

Jason Powell, un senator din Tennessee, a propus o legislație care ar permite statului să investească în token-uri cripto și NFT-uri.

Senatorul a propus „House Bill 2644” la începutul acestei luni, care ar permite unui județ, municipalitate sau stat să investească în cripto, blockchain și active nefungibile.

Această idee a fost făcută posibilă prin modificarea mai multor părți ale legislației de stat care defineau ce este investiția aprobată și permitea județelor să folosească excesul de numerar al statului.

Potrivit LegiScan, propunerea a fost primită de o subcomisie a House Finance, Ways, and Means Committee pentru evaluare și posibilă luare în considerare.

Acesta a propus, de asemenea, o măsură care să înființeze un grup de cercetare care să ajute statul să devină „cel mai avansat stat și cel mai pro-business pentru criptomonede și blockchain și pentru a construi un climat economic bun pentru blockchain și criptomonede”.

Nu este clar dacă legislatura statului va adopta acest proiecte de lege, dar dacă o vor face, statul american va deveni cea mai nouă entitate oficială din lume care va investi direct în active digitale precum Bitcoin și NFT.

El Salvador, o țară din America Centrală, a devenit prima din lume care a acceptat Bitcoin ca bani legali. În ciuda preocupărilor comunității internaționale, țara a achiziționat în mod agresiv criptomoneda emblematică.

Statele din ce în ce mai pro-cripto

În timp ce noua propunere de lege a Tennessee ar permite statului să cumpere Bitcoin, numeroase alte state din SUA au adoptat o atitudine mai susținătoare pentru dezvoltarea pieței cripto.

Există semne în Arizona, de exemplu, că statul încearcă să urmeze exemplul El Salvador, declarând Bitcoin bani legali. Este destul de puțin probabil să reușească, deoarece constituția SUA adoptă o poziție fermă în chestiunea monedei legale.

În afară de Arizona, primarii orașelor New York și Miami și-au arătat interesul pentru a stabili orașele în hub-uri cripto. Ei și-au demonstrat devotamentul față de cauză luând Bitcoin drept plată pentru salariile lor.

În alte state, legislatorii pro-cripto, senatorul Cynthia Lummis și reprezentantul de stat Ocean Andrew analizează perspectiva de a le permite cetățenilor să-și plătească taxele în cripto.

Texas a apărut ca un hotspot pentru minerit Bitcoin, „minerii” fiind conduși către sursa de energie ieftină a statului. De fapt, Riot Blockchain are unul dintre cele mai mari centre de date cripto miniere din lume în Texas. A fost dezvăluit recent factul că senatorul texan Ted Cruz s-a folosit de scăderea pieței cripto pentru a cumpăra unități Bitcoin.Vezi aici articolul sursă