Noul card criptografic de la Nexo permite plățile fără vânzarea de Bitcoin


Nexo, o companie importantă de împrumut pentru criptomonede, a lansat oficial un card pentru cripto susținut de Mastercard, care permite utilizatorilor să plătească pentru produse și servicii cu ajutorul criptomonedelor precum Bitcoin, fără a fi nevoiți să-și vândă criptomoneda.

Nexo și Mastercard

Nexo a anunțat un parteneriat cu Mastercard și startup-ul de plăți peer-to-peer DiPocket pentru a lansa un card cripto care permite deținătorilor să-și folosească criptomonedele ca garanție, în loc să le vândă.

Cardul este conectat la o linie de credit garantată de Nexo, care permite utilizarea mai multor active ca garanție, inclusiv Bitcoin, Ethereum și stablecoin-ul Tether, USDT.

„Cardul Nexo funcționează prin liniile de credit Nexo susținute de criptomonede”, a declarat un purtător de cuvânt al Nexo. „Acest lucru înseamnă că fondurile pentru achizițiile tale provin din linia de credit disponibilă, în timp ce portofoliul tău de active digitale rămâne intact.” Potrivit reprezentantului, garanția este supusă rambursării în conformitate cu termenii și condițiile Nexo.

Potrivit companiei, linia de credit a cardului Nexo începe și rămâne la 0% DAE, iar produsul este primul card de credit de tip cripto de la Mastercard de acest fel. De asemenea, cardul nu are rambursări minime și nici comisioane valutare pentru achiziții de până la 20.000 de euro (21.700 USD). Cardul Nexo, ca și cardurile de credit tradiționale Mastercard, este disponibil ca și card virtual și fizic și include integrări directe Apple Pay și Google Pay.

Adopția preconizată

Potrivit anunțului, Nexo se așteaptă ca acest card să fie acceptat de 92 de milioane de comercianți din întreaga lume, unde este acceptat Mastercard, permițând investitorilor să cheltuiască până la 90% din valoarea fiat a criptomonedelor în câteva secunde, fără a vinde nimic din acestea.

Nexo a spus că în prezent cardul este disponibil pe „piețe europene selectate”. Cardul Nexo este disponibil numai pentru rezidenții din 29 de țări, inclusiv Belgia, Cipru, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Germania, Regatul Unit și altele, potrivit site-ului companiei.

Antoni Trenchev, co-fondator și managing partner Nexo, a subliniat importanța lansării noului produs pentru sinergia dintre rețeaua financiară existentă și activele digitale.

„Acest produs unic va permite milioanelor de oameni, mai întâi în Europa și apoi la nivel global, să cheltuiască instantaneu fără a renunța la potențialul criptomonedelor lor, oferind o utilitate de zi cu zi fără precedent pentru clasa de active în curs de dezvoltare”, a explicat el.

Mastercard și lumea crypto

Raj Dhamodharan, șeful de produse cripto și blockchain al Mastercard, a reafirmat angajamentul companiei față de industria criptomonedelor, spunând:

„Mastercard consideră că activele digitale revoluționează peisajul financiar și suntem lideri în inovare cu programe precum parteneriatul nostru cu Nexo pentru a oferi oamenilor alegeri noi și unice în ceea ce privește modul în care își plătesc și își activează deținerile cripto.”

Nexo, după cum sa raportat anterior, a început să lucreze la un card criptografic bazat pe garanții marca MasterCard în august 2019. La începutul acestui an, cardul Nexo a fost parțial lansat în câteva țări europene. Anul trecut, Nexo a anunțat, de asemenea, o colaborare semnificativă cu filiala cripto a Fidelity Investments, Fidelity Digital Assets, pentru a colabora la servicii, produse și servicii de împrumut criptografice pentru investitorii instituționali.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.roVezi aici articolul sursă