Noua revoluție Crypto Mining gata să înceapă


Odată cu creșterea popularității și a valorii lor, mulți oameni apelează la criptomonede. Deci, nu este de mirare că Intel a anunțat un nou cip pentru aplicații blockchain, cum ar fi crearea de NFT și mineritul Bitcoin. Cipul blockchain va face mai ușor decât oricând posibile aceste lucruri cu un singur click.

Firma condusă de Jack Dorsey, care și-a schimbat recent numele din Square Inc, a anunțat lansarea primului său produs, un cip de procesare a plăților conceput în mod explicit pentru blockchain. Compania spune că va începe livrarea mai târziu în acest an. Printre clienții se numără Block Inc., un lider în criptomonede.

Ce este Blockchain?

Cuvântul de actualitate al momentului, blockchain, a crescut în proeminență în ultimii ani. Este un sistem de registru public care ține evidența într-o rețea electronică. Ascensiunea sa la faimă a provocat multe discuții despre Web3 vs. NFT – sau despre modul în care ambele încearcă să descentralizeze tehnologiile.

Noul cip blockchain al Intel va accelera sarcinile blockchain și va reduce consumul de energie. Compania a anunțat că cel mai recent procesor al lor consumă mai puțină energie și oferă viteze mai mari decât alte cipuri existente pe piață. Ca rezultat, poate procesa datele mai rapid, folosind mult mai puține resurse, cum ar fi electricitatea sau sistemele de răcire.

În timp ce plăcile grafice ale Nvidia sunt utilizate în mod obișnuit pentru activitățile miniere, compania produce, de asemenea, un cip blockchain separat, conceput special pentru minarea Ethereum.

Intel și-a crescut prezența în industria de calcul cu un grup complet nou numit Custom Computing Group. Unitatea de afaceri ACG a companiei se va concentra pe furnizarea de soluții de calcul de înaltă performanță pentru cercetători și oameni de știință din întreaga lume, făcându-le mai puternice decât oricând.

Viziunea Intel din spatele cipului Blockchain

Potențialul blockchain-ului de a face totul mai bine este foarte real. Oamenii numesc acest lucru un punct de inflexiune pentru calculatoare și ar putea însemna mai mult acces decât oricând, nu numai financiar, ci și în ceea ce privește instrumentele de creare de cunoștințe/conținut, care vor da putere tuturor activităților de pe pământ, indiferent de circumstanțe sau locație.

Raja M. Koduri, Senior Vice President, Accelerated Computing Systems and Graphics Group la Intel Corporation, a declarat în anunțul lor pe site-ul Intel:

„Astăzi, noi, cei de la Intel, ne declarăm intenția de a contribui la dezvoltarea tehnologiilor blockchain cu o foaie de parcurs de acceleratoare eficiente din punct de vedere energetic. În plus, Intel se va angaja și va promova un ecosistem blockchain deschis și securizat și va ajuta la promovarea acestei tehnologii în mod responsabil și durabil.”

Acesta a mai adăugat:

„Ne angajăm să oferim clienților noștri soluții durabile și scalabile. De aceea, ne concentrăm pe dezvoltarea celor mai eficiente tehnologii de calcul la scară, astfel încât blockchain-ul să își poată realiza întregul potențial fără a consuma prea multă energie.”

Noua inițiativă de calcul la scară zetta a Intel îi va ajuta să furnizeze soluții eficiente din punct de vedere energetic care ne fac ziua de mâine mai bună decât cea de astăzi.Vezi aici articolul sursă