Noile e-mailuri dovedesc conflictul de interese


Organizația nonprofit Empower Oversight a făcut publice e-mailuri ale Comisiei pentru Bursa de Valori Mobiliare care pretind un comportament ilegal al directorilor agenției în legătură cu litigiul Ripple (XRP).

Într-o declarație, organizația a susținut că e-mailurile indică faptul că fostul angajat SEC William Hinman a fost avertizat cu privire la un conflict de interese cu vechea sa firmă Simpson Thacher.

Empower Oversight a solicitat publicarea e-mailurilor, argumentând că ar putea dezvălui că SEC a aplicat în mod selectiv reglementările pentru sectorul cripto. Organizația a spus că există șansa ca SEC să promoveze unele criptomonede față de altele.

Se pare că Hinman a menținut legătura cu firma de avocatură din New York, în ciuda preocupărilor. Printre angajamentele de mare profil, Hinman l-a întâlnit pe celălalt partener al firmei de avocatură, Josh Bonnie, în urma avertismentului, alături de co-fondatorii și investitorii Ethereum.

Întâlnirea a avut loc imediat înainte de discursul lui Hinman din 2018, când a anunțat că Ethereum nu este o securitate. Discursul a fost important pentru lumea cripto, deoarece primele 60 de milioane de Ethereum au fost vândute pentru a strânge numerar pentru Fundația Ethereum.

„Înregistrările recente date de SEC ridică mai multe întrebări decât răspund. Vom continua să facem presiuni față de SEC pentru o deschidere mai semnificativă și mai oportună în această problemă”, a declarat Jason Foster, fondator și președinte Empower Oversight.

La un moment dat, consilierul de etică al SEC, Shira Minton, i-a ordonat lui Hinman să renunțe chiar și la o întâlnire de grup cu membrii firmei de avocatură din cauza conflictului financiar.

 

Obiecția SEC față de publicarea e-mailurilor

 

E-mailurile de aproximativ 200 de pagini au fost dezvăluite când Empower Oversight a depus o solicitare FOIA în august 2021. SEC a ignorat cererea, iar organizația a intentat un proces pentru a obliga SEC să coopereze cu cerințele sale FOIA.

Avocații SEC au contestat directiva, argumentând că e-mailurile implică deliberări ale angajaților și sunt protejate împotriva descoperirii.

Au apărut îndoieli notabile dacă Hinman a dezvăluit pe deplin poziția lui Simpson Thacher în Ethereum inspectorilor de etică SEC. Nu este sigur dacă firma de avocatură ar fi permis întâlnirea cu deplină transparență.

Se așteaptă ca președintele judecătorului Sarah Netburn să se pronunțe cu privire la moțiunea SEC de reexaminare asupra producerii documentelor interne ale reclamantului.

Cu toate acestea, având în vedere că Empowerment Oversight are acces la e-mailurile SEC, experții juridici au avertizat că majoritatea conținutului ar putea submina și mai mult perspectivele agenției de a câștiga procesul împotriva Ripple.Vezi aici articolul sursă