Michael Saylor spune că Bitcoin „crește pentru totdeauna”


Fondatorul și CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, consideră că Bitcoin va continua să devină din ce în ce mai valoros dacă guvernele din întreaga lume continuă cu politicile fiscale inflaționiste.

Într-un nou interviu cu gazda CNBC TechCheck, Deirdre Bosa, Saylor explică de ce crede că criptomoneda emblematică va crește pentru totdeauna din cauza ofertei limitate, care nu poate crește indiferent de cerere și preț.

„Ideea mea este că nu vor fi niciodată mai mult de 21 de milioane de Bitcoin, deci este o aprovizionare foarte fixă. Este singura resursă limitată în care poate investi cineva din lume. Orice alt activ pe care îl puteți cumpăra ca acoperire împotriva inflației, cum ar fi imobiliare sau acțiuni sau aurul sau mărfuri, toate aceste lucruri au o ofertă care va crește pe măsură ce prețul crește. Dar nu poți crește oferta de Bitcoin.”

Părerea lui Saylor referitoare la monedele fiat

CEO-ul MicroStrategy mai spune că există o corelație între creșterea prețului Bitcoin, în timp ce inflația face ca valoarea monedelor tradiționale să scadă.

„Dacă te uiți la monedele mondiale, acestea au fost umflate cu 10% sau mai mult pe an în ultimii 30 de ani, poate chiar cu 14% pe an pentru unele. Vă puteți aștepta că se vor umfla în continuare în următorii 30 de ani. Și astfel, Bitcoin, măsurat în monedele lumii și în derivate valutare, va continua să crească, cu volatilitate.”

Aurul în viziunea CEO-ului MicroStrategy

Saylor argumentează, de asemenea, împotriva noțiunii că aurul este rar, spunând că oferta de active tradiționale de valoare este de fapt în creștere, atât în ​​domeniul fizic, cât și pe hârtie.

„Aurul nu este fix. Aurul crește în oferta cu 2% pe an în regim fizic. Bancherii pot reipoteca aurul și pot imprima 100 de uncii de aur de hârtie pentru fiecare uncie de aur reală. Bitcoin este rețeaua monetară digitală dominantă și, pentru că este dominantă și pentru că este fixă, înseamnă că este cel mai fiabil, cu cea mai înaltă integritate și cel mai rar lucru din universul financiar… Bitcoin este în creștere pentru totdeauna.”

Vezi aici articolul sursă