Mastercard își pregătește rețeaua pentru CBDC

Mastercard se concentrează pe facilitarea investițiilor cripto, precum și pe pregătirea rețelei sale pentru o monedă digitală a băncii centrale, a spus CEO-ul Michael Miebach în timpul apelului companiei pentru veniturile din al treilea trimestru de joi.

„Nu am putea avea un apel pentru venituri fără să vorbim despre cripto”, a spus Miebach când a fost întrebat despre spațiu. „Vedem volume semnificative în ceea ce privește oamenii care investesc efectiv în cripto și vând cripto, așa că, privind-o drept clasă de active, se întâmplă multe și cred că avem un rol de jucat pentru a facilita consumatorii care doresc să facă asta.”

Cel mai recent, Mastercard a colaborat cu platforma de active digitale Bakkt pentru a facilita comercianților, băncilor și fintech-urilor din SUA să adopte și să ofere soluții și servicii de criptomonede.

Miebach a remarcat că cea mai probabilă șansă ca cripto-ul să fie folosit ca instrument de plată va fi printr-o monedă digitală emisă de guvern. „Mastercard își va pregăti rețeaua pentru a gestiona un CBDC dacă și când se întâmplă asta”, a adăugat el.

„Cum va testa un guvern asta? Cum își va da seama o țară dintre băncile din sectorul privat și guverne cum să facă asta?” a spus CEO-ul. „Acolo intervine cutia noastră de nisip; putem oferi guvernelor și băncilor din sectorul privat un spațiu sigur pentru a-și da seama cum ar funcționa asta de fapt.”

„Dacă ar exista o monedă stabilă din sectorul privat, am putea face și asta”, a adăugat Miebach, „dar avem principii foarte stricte cu privire la când să facem acest lucru și când nu”.

Achiziția recentă va fi cheia creșterii companiei în cripto

Mastercard și-a anunțat planul de a achiziționa compania de informații cripto CipherTrace în septembrie. Firma a spus anterior că achiziția își va îmbunătăți capacitățile cripto pentru a obține informații despre peste 900 de criptomonede monitorizate în prezent de CipherTrace, care este finanțat de Departamentul de Securitate Internă al SUA.

CipherTrace a fost înființată în 2015 și a oferit „investigație criminalistică blockchain” pentru peste 150 dintre cele mai mari bănci, burse, instituții financiare și autorități de reglementare.

Eric Risley, un partener de conducere la Architect Partners, a subliniat anterior achiziția de către Mastercard a CipherTrace, deoarece agenții de servicii financiare vor vrea să-și consolideze prezența în cripto.

„Ce face de fapt CipherTrace? Ei conduc verificările conformității și anti-spălarea banilor în tranzacțiile cripto”, a spus Miebach în timpul apelului pentru venituri. „Nu putem alerga suficient de repede acum pentru a intra în acest spațiu, pentru că mulți alți oameni sunt băgați adânc în cripto și aceste întrebări nu sunt rezolvate.”

Vezi aici articolul sursă