Marea Britanie planifică adoptarea de Stablecoins pentru plăți


Planificarea adopției de monede stabile

 

Trezoreria Marii Britanii a anunțat ieri răspunsul la consultare și a solicitat dovezi privind abordarea de reglementare a monedelor stabile. În document, majoritatea respondenților au cerut separarea dintre stablecoins legate de o monedă fiat și cele care fac referire la alte active.

Vorbind de lege, trezoreria consideră că unele token-uri se încadrează deja în cadrele legale aplicabile și nu ar necesita nicio legislație separată pentru a le controla. Conform documentului:

„Guvernul consideră că unele forme de monedă digitală sau token-uri, de exemplu, cele destinate decontării angro, pot intra deja în cadrul legal aplicabil din Regatul Unit. Totuși, acest lucru depinde și de structura simbolului și de tipul acțiunilor în cauză.”

 

Reglementarea este necesară înainte de aprobare

 

Prin urmare, legislația viitoare se va concentra pe crearea unui cadru clar în Regatul Unit și, de asemenea, pe claritatea domeniului de aplicare a activităților cărora li se aplică regimul de reglementare. Mai degrabă decât elaborarea unui regulament complet nou.

În urma propunerii anterioare de împărțire între stablecoins susținute de monede fiat și cele conectate la alte active, acceptarea stablecoins ca mijloc de plată îl va adopta pe primul și nu pe cel din urmă. Un motiv probabil îl reprezintă mai puține pericole oferite de monedele stabile conectate la monedele fiat.

Conform documentului:

„Guvernul recomandă ca regula să captureze toate monedele stabile care fac referire la monedele fiat, inclusiv o monedă stabilă în monedă unică sau o monedă stabilă bazată pe o grupare de valute.”

Această concluzie rezultă din ideea că stablecoin-urile susținute de una sau mai multe monede fiduciare au capacitatea de a se dezvolta într-o metodă de plată obișnuită.

Decizia de a adopta stablecoins nu a fost o surpriză, dat fiind că criptoactivele au fost aprobate într-un studiu publicat anterior de Comitetul de politică financiară (FCP) al Băncii Angliei.

 

Banca Angliei va testa tehnologia Ledger de distribuție (blockchain) pe piețele financiare

 

Secretarul economic al Trezoreriei, John Glen, reprezentând cancelarul, a susținut un discurs principal la Innovative Finance Global, submit-ul săptămânii Fintech 2022.

În discursul său, el a subliniat intenția cancelarului de a sprijini redresarea economică și de a face din Marea Britanie cel mai important centru financiar din lume. Pentru a realiza aceasta din urmă, el consideră că Fintech joacă un rol foarte vital care nu poate fi ignorat.

Vorbind despre tehnologia blockchain, el a spus:

„Niciodată în istoria comerțului nu a existat o invenție atât de promovată și neînțeleasă ca tehnologia Distributed Ledger și Blockchain.”

El a mai menționat că tehnologia ar putea fi o provocare, dar este și o oportunitate.

El a mai notat că:

„Dacă cripto-tehnologiile vor fi o parte cheie a viitorului, atunci noi – Marea Britanie – vrem să fim implicați și să fim astfel încă de la început. De fapt, dacă ne implicăm acum… dacă acționăm acum… putem deschide calea.”

 

O abordare open-minded a Marii Britanii

 

Despre abordarea guvernului față de tehnologia Blockchain, John Glen a spus:

„Pentru că ne dorim ca această țară să fie un hub global – cel mai bun loc din lume pentru a înființa și a extinde cripto-companii. Dacă există un mesaj pe care vreau să îl transmit aici astăzi, este că Marea Britanie este deschisă pentru afaceri – deschisă pentru afaceri cu cripto”.

El și-a exprimat preocupările obișnuite legate de energia consumată atunci când vine vorba de minarea de criptomonede spunând:

„În ceea ce privește amprenta de carbon, Regatul Unit este un „centru pentru finanțare ecologică”, este lider mondial… prin urmare, desigur, vom analiza îndeaproape utilizarea energiei asociată cu cripto-tehnologii specifice.”

În ciuda acestui fapt, guvernul este pregătit să înțeleagă potențialul tehnologiei blockchain, cu ceea ce Glen a numit a fi un „plan detaliat”.

Zilele următoare vor fi martore la o mulțime de activități pentru a încorpora tehnologia cripto în sistemul financiar al Regatului Unit, pe măsură ce autoritățile vor crea un hub cripto.



Vezi aici articolul sursă