Luna se prăbușește drastic sub 5 USD odată cu căderea stablecoin UST


Prețul token-ului LUNA a scăzut dramatic în ultimele 24 de ore, scăzând cu peste 80% până la aproximativ 5 USD. Moneda a fost una din criptoavtivele cele mai mediatizate de la începutul acestui an, deoarece prețul său a crescut vertiginos, aducând un câștig mare pentru mulți investitori. Acest lucru este însoțit de o prăbușire semnificativă a stablecoin-ului celor de la Terra, stablecoin-ul UST valorând în prezent 0,48 USD.

Fundația Luna a folosit 1,5 miliarde de dolari din rezervele sale pentru a menține moneda stabilă UST fixă la 1 dolari, într-un efort mare de a menține valoarea acesteia. Totuși, nu pare să fi ajutat, deoarece moneda stabilă a continuat să scadă.

Necesitatea reglementării stablecoin-urilor

După cum au subliniat mai mulți, aceste scăderi de preț ar putea avea o influență semnificativă asupra fondurilor cripto-coreene. Dacă aceste corporații au active în UST sau Luna, să nu mai vorbim de proiecte și întreprinderi din ecosistem, se pot confrunta cu pierderi masive. Mulți alți investitori care dețin Luna sau UST cel mai probabil sunt deja într-o situație foarte delicată.

Acest lucru evidențiază o problemă ce trebuie rezolvată și anume reglementarea stablecoin-urilor. Acest lucru este în mintea autorităților de reglementare de ceva timp, iar autorități precum Rezerva Federală au declarat că monedele stabile pot reprezenta un risc pentru stabilitatea financiară.

Odată cu pierderea UST și a ramificațiilor, piața poate necesita o reglementare de urgență a monedelor stabile. Acest lucru se întâmplă deja, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, văzând că UST suferă, a solicitat reglementarea stablecoin-urilor.

Proiectul Terra se confruntă cu un viitor dur

Proiectul Terra și creatorii săi au fost investigați de SEC pentru comportamentul lor. SEC a trimis o citație pentru co-fondatorul Terraform Labs, Do Kwon. Drept urmare, compania a lansat o plângere împotriva SEC pentru modul în care a fost gestionată această procedură.

Cu toate acestea, odată cu scăderea vertiginoasă a prețului tokenului, toată atenția a revenit asupra proiectului Terra. Dacă nu are loc un miracol în următoarele câteva zile, cele două token-uri se vor lupta să revină pe drumul cel bun.

Între timp, alte guverne se concentrează pe reglementarea pieței criptomonedelor. Se anticipează că Regatul Unit va elabora o legislație care să se concentreze pe operațiuni ilegale și ransomware. Acest lucru ar putea indica faptul că piața crypto va avea o perioadă mai dificilă în viitor.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Vezi aici articolul sursă