Linux va lansa o fundație pentru a sprijini portofelele digitale


Fundația Linux, o organizație globală non-profit care facilitează inovația în ecosistemul blockchain, oferind acces la tehnologia open source, și-a anunțat intenția de a înființa OpenWallet Foundation (OWF).

Obiectivele OWF

OWF este o colaborare a organizațiilor din sectorul tehnologic și public, precum și a părților interesate din ecosistemul blockchain, pentru a construi un software open-source pentru a promova interoperabilitatea portofelelor digitale. Acest software este menit să trimită, să primească, să stocheze și să monitorizeze activele digitale.

Obiectivul major al OWF, conform unui comunicat de presă emis pe 13 septembrie, este de a oferi un motor open source multifuncțional pe care oricine cu cunoștințele tehnice necesare îl poate folosi pentru a crea portofele interoperabile sigure, securizate și protejate de confidențialitate. În plus, fundația a declarat că intenționează să dezvolte cele mai bune practici pentru tehnologiile portofelelor digitale.

Ce-și dorește de fapt Linux

În loc să-și producă propriul portofel digital multifuncțional, fundația se va concentra pe dezvoltarea unui motor de software open-source pe care alte organizații, firme și dezvoltatori îl pot folosi pentru a-și crea propriile portofele digitale. Directorul executiv al Fundației Linux, Jim Zemlin, a spus:

„Suntem încrezători că portofelele digitale vor juca un rol crucial în dezvoltarea societății digitale. Cheia interoperabilității și securității este software-ul open source. Suntem încântați să susținem Fundația OpenWallet și suntem optimiști cu privire la viitorul acesteia”.

David Treat de la Accenture, membru al Fundației, a remarcat:

„Infrastructura universală a portofelelor digitael va permite transportul de identități, fonduri și articole tokenizate în întreg universul digital. Schimbări masive ale modelului de afaceri sunt la orizont, iar firmele digitale câștigătoare vor fi cele care vor câștiga încrederea pentru a accesa direct datele reale în portofelele noastre pentru a produce experiențe digitale mult superioare.”

CVS Health, The Open Identity Exchange, Okta, OpenID Foundation, Ping Identity, Procivis AG, Transmute și Trust Over IP Foundation s-au alăturat Linux Foundation în acest proiect.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Vezi aici articolul sursă