Lamborghini dezvăluie „Artistul secret” din spatele primei sale colecții NFT

Lamborghini a dezvăluit că a colaborat cu artistul elvețian Fabian Oefner pentru a produce propriile NFT-uri.

Recent a fost anunțată colecția NFT, numită „Space Key”

Lamborghini a trimis un eșantion de materiale din fibră de carbon către Stația Spațială Internațională (ISS) în 2019 pentru a vedea cum le-a afectat radiația cosmică.

Acum că materialul a fost returnat, producătorul premium a optat să îl folosească pentru a crea un set de artă din cinci piese numit „Space Keys”. În prezent, nu există informații despre momentul în care NFT-urile vor fi disponibile pentru cumpărare.

Fiecare bucată microscopică de fibră de carbon are propriul NFT atașat la ea. Pentru a conecta produsele fizice la componentele lor digitale, Oefner a sculptat coduri QR pe ele.

Oefner a fost o „potrivire excelentă” pentru proiect, potrivit Lamborghini. Potrivit artistului, intersecția dintre lumea digitală și cea fizică îl fascinează:

„Mașina și componentele sale, care au fost cândva solide și reale, sunt acum schimbate digital în ceva ce nu a existat niciodată înainte. Iar elementul din fibră de carbon, care este atât fizic, cât și digital, servește drept cheie pentru experiența digitală a piesei de artă.”

Artistul elvețian a susținut expoziții la Paris, Copenhaga și alte orașe europene importante, concentrându-se pe frumusețea științelor naturale. „Disintegrating”, colecția sa din 2015, înfățișează vehicule istorice scumpe care se sparg în sute de bucăți.

Obsesia pentru „Lambo”

Din cauza meme-urilor legate de producătorul de vehicule, marca Lamborghini a avut o prezență puternică în comunitatea Bitcoin de ani de zile. Pentru cei care aspiră să devină mare în cripto, cumpărarea unui „Lambo” este un vis. Drept urmare, este firesc ca Lamborghini să profite de lumina reflectoarelor.

Nu este prima dată când firma folosește tehnologia blockchain pentru a verifica autenticitatea obiectelor digitale de colecție. În mai 2020, a lansat ștampile digitale care ilustrează unele dintre cele mai emblematice mașini ale sale.

Vezi aici articolul sursă