Jane Hume avertizează că Australia riscă să rateze cripto


Ministrul Serviciilor Financiare din Australia, Jane Hume, a avut o poziție diferită față de cea a Băncii de Rezervă a Australiei (RBA) cu privire la criptomonede, avertizând că acestea sunt reale și că Australia ar putea să rateze dacă va continua să le dea deoparte.

Crypto nu este un „FAD”

După declarația de luni, Hume a revenit asupra RBA după ce a avertizat investitorii australieni să nu-și pună resursele financiare în criptomonede etichetând clasa de active drept „FAD” săptămâna trecută.

Ca industrie și ca guvern, trebuie să recunoaștem că acest lucru nu este un moft. Ar trebui să călcăm cu prudență, dar nu cu teamă”, a spus ea.

Hume, care prezidează serviciile financiare și economia digitală în Senatul australian, a remarcat, de asemenea, că este sarcina Băncii Centrale Australiane să găsească noile tehnologii. Potrivit ei, lupta împotriva inovației pentru a menține status quo-ul s-ar termina prost.

Există anumite domenii ale serviciilor financiare în care nu putem învăța din experiențele trecute și trebuie să ne creăm propria noastră cale”, a spus senatorul.

Autoritățile de reglementare australiene se mișcă greu

Autoritățile din Australia au rămas totuși lente în ceea ce privește adoptarea reglementărilor privind monedele cripto, deoarece nicio lege nu definește criptomonedele drept o securitate. Drept urmare, ASIC poate alege doar legislația pentru a impune standardele din industrie.

În ciuda atitudinii dure a RBA față de criptomonede, Australia a făcut progrese notabile spre adoptarea criptomonedelor. La începutul lunii, Comisia Australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții (ASIC) a aprobat o serie de ETF-uri Ethereum și Bitcoin.

În urmă cu două săptămâni, CBA, cea mai mare bancă din Australia, a lansat un parteneriat cu exchange-ul Gemini care le-ar permite clienților săi să investească în diferite active cripto.

Australia tot mai aproape de adoptarea DeFi

Potrivit unui raport recent al comisiei senatului, s-a constatat că 17% dintre australieni au investit în criptomonede, indicând și mai mult importanța acestui sector. „Aceasta este o clasă de active care a captat inimi și minți, dar, dincolo de asta, este o tehnologie care nu va dispărea prea curând”, a adăugat Hume.

În trecutul recent, Finanțarea Descentralizată (Defi) a devenit o forță de socotit, cu peste 250 de miliarde de dolari în valoare totală (TVL) pe diferite platforme, potrivit Defi Llama.

Hume mai afirmă că „Australia nu trebuie lăsată în urmă de frica de necunoscut” și că adoptarea DeFi susținută de tehnologia blockchain va prezenta oportunități incredibile.Vezi aici articolul sursă