Islanda blochează minerii de Bitcoin din cauza lipsei de energie


Din cauza lipsei de energie electrică în Islanda, Landsvirkjun, principalul furnizor de energie al țării, a redus aprovizionarea unor clienți industriali, inclusiv topitorii de aluminiu, centrele de date și minerii Bitcoin.

Scăderea, care a intrat imediat în vigoare, a fost cauzată de nivelurile scăzute ale rezervoarelor hidro, o dificultate a centralei electrice și o întârziere în colectarea energiei dintr-o sursă externă, potrivit companiei într-un comunicat pe Bloomberg de pe 7 decembrie.

Reducerile se aplică clienților semnificativi cu contracte pe termen scurt care se pot reduce și, potrivit Tinnei Traustadottir, vicepreședinte senior pentru vânzări și servicii clienți la Landsvirkjun, cererea record este, de asemenea, un factor.

Minerii criptografici atrași de costurile reduse

Cei mai mari utilizatori de energie din Islanda sunt topitorii masivi construiți cu zeci de ani în urmă pentru a profita de energie ieftină. Cu toate acestea, operațiunile de exploatare a criptomonedelor au fost o adăugare mai recentă la mediul economic al Islandei, atrase de costul scăzut al energiei necesare pentru extragerea de monede noi, deoarece cererea și prețurile au crescut în urma crizei financiare.

Hive Blockchain Technologies Ltd., o afacere canadiană, Genesis Mining Ltd., o companie listată la Hong Kong și Bitfury Holding BV se numără printre companiile care și-au înființat magazinul în Islanda pentru a profita de prețurile scăzute la energie.

Potrivit Landsvirkjun, de ieri (7 decembrie), toate cererile de energie de la noii clienți care extrag monede electronice au fost respinse.

În ciuda volatilității recente, Bitcoin a câștigat peste 70% până în prezent în termeni de dolari, atingând un maxim istoric de aproape 69.000 de dolari în luna noiembrie.

Mineritul Bitcoin la nivel mondial

Este demn de remarcat faptul că aceasta nu este prima dată când activitățile miniere Bitcoin sunt puse sub semnul întrebării în întreaga lume. În ultimul timp, doi dintre directorii generali ai Suediei au cerut reglementarea minării criptomonedelor pentru a satisface obligațiile climatice, în timp ce limitele miniere Bitcoin din China sunt mediatizate pe scară largă.

Mai mult, statisticile au arătat că utilizarea anuală estimată a Bitcoin de 143 TWh la 5 mai 2021 este de cel puțin opt ori mai mare decât consumul combinat al Facebook și Google de 17 TWh.

Cu toate acestea, odată cu introducerea Bitcoin ca monedă legală în El Salvador, națiunea face progrese în afacerea cu criptomonede după ce a extras legal primul Bitcoin folosind energie vulcanică.

În cele din urmă, energia vulcanică introduce o nouă eră a mineritului durabil pentru activ, care a primit o atenție nefavorabilă din cauza amprentei sale de carbon. În special, scepticii Bitcoin au citat impactul asupra mediului al activului ca justificare pentru o interdicție totală.Vezi aici articolul sursă