Investiția în Bitcoin salvează un lanț de restaurante din Londra de la colaps


Proprietarul unui lanț de restaurante din Londra a dezvăluit cum investițiile în Bitcoin i-au salvat afacerea de la prăbușire din cauza impactului economic al pandemiei.

Potrivit lui Aly Hamam, proprietarul restaurantului Tahini, după o scădere a vânzărilor, a decis să-și mute bilanțul corporativ în Bitcoin.

Tahini, un restaurant cu tematică din Orientul Mijlociu, avea doar trei locații în Londra, dar acum s-a extins la încă patru filiale în Ontario, Canada. Lanțul urmărește, de asemenea, să mai deschidă între 20-25 de locații până la sfârșitul anului 2022.

După schimbare, Hamam a susținut că investiția inițială în Bitcoin a restaurantului a crescut cu 300% în perioada creșterii sectorului crypto. El a menționat că Bitcoin a acționat și ca o acoperire împotriva inflației vertiginoase.

„Am făcut o trecere de la bilanțul corporativ pe un standard Bitcoin în august 2020 și de atunci, am crescut cu peste 300 la sută față de investiția noastră inițială. Și-a făcut cu adevărat treaba de a ne proteja împotriva inflației și a funcționat așa cum ne-am propus”, a spus Hamam.

Profitul investit in Bitcoin

Interesant este că restaurantul încă nu a început să accepte plăți cripto, dar, în schimb, investește profitul obținut în Bitcoin. În acest caz, Tahini a reușit să-și vândă deținerile Bitcoin pentru a finanța orice nouă extindere.

La momentul investiției, Bitcoin se tranzacționa la 12.000 de dolari, iar până la momentul vânzării, activul era evaluat la 41.800 de dolari, o creștere de aproximativ 250%.

„Păstrăm un capital de lucru timp de aproximativ trei până la șase luni în numerar, iar apoi restul merge în Bitcoin”, a menționat Hamam. „Deci, ori de câte ori avem o expansiune, nu suntem forțați să ne vindem Bitcoin pentru a finanța acea expansiune. Încercăm să operăm în mod conservator, adică acolo unde nu trebuie să ne vindem niciodată Bitcoin și continuăm să acumulăm din trezoreria noastră.”

În special, modelul implementat de restaurant indică statutul în creștere al Bitcoin ca depozit de valoare și acoperire împotriva inflației.

Încurajarea implicării mai multor Bitcoin

În urma succesului, Tahini a instalat acum bancomate Bitcoin la fiecare restaurant pentru a încuraja clienții și angajații să investească în activ.

Pe fondul creșterii popularității crypto, apariția ATM-urilor acționează ca un catalizator pentru a împinge activul în curentul principal.

Potrivit unui raport, aproape 20.000 de bancomate Bitcoin au fost instalate în 2021, reprezentând o cifră de aproape 50 de aparate zilnic. Pe 19 ianuarie, existau 34.882 de bancomate criptografice, indică datele Coin ATM Radar.Vezi aici articolul sursă