Interesul pentru Bitcoin revine pe măsură ce numărul deținătorilor crește…


După o scurtă scădere la aproximativ 35.000 USD ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia, Bitcoin (BTC) a revenit rapid la tranzacționare până la 45.000 USD în ultimele zile.

Interesul pentru BTC se află în revenire

În special, comercianții dețin mai mult din moneda digitală emblematică, Bitcoin, deoarece numărul de adrese crește rapid pe măsură ce prețul crește, ceea ce indică faptul că investitorii obișnuiți își reiau interesul pentru acest sector, conform IntoTheBlock.

Platforma cripto a evidențiat că:

Numărul de comercianți – adrese care dețin <30 de zile, crește rapid în corelație cu aprecierea prețului Bitcoin. Acești comercianți tind să urmeze acțiunea prețului și și-au mărit soldul cu 4,2%.

Adrese după timp deținut | Sursă: IntoTheBlock

În mod similar, Ali Martinez a prezis un rezultat similar, menționând că mișcarea prețurilor a fost asociată cu adăugarea multor adrese noi la rețea, despre care crede că este de bun augur pentru mai multe câștiguri Bitcoin.

„Acțiunea recentă a prețului pe care a văzut-o BTC este susținută de o creștere a numărului de noi adrese care se alătură rețelei. O creștere suplimentară a creșterii rețelei ar putea duce la câștiguri suplimentare de preț pentru BTC.”

Numărul de adrese noi Bitcoin | Sursă: Glassnode

Adresele active zilnice Bitcoin sunt în creștere

În plus, conform datelor actuale, numărul de adrese active zilnice (DAA) Bitcoin crește din nou. Este demn de remarcat faptul că DAA-urile sunt frecvent utilizate ca un indiciu critic pentru modificarea prețului.

„DAA-urile se pot adăuga adesea ca un indicator principal pentru acțiunea prețurilor. Deoarece BTC a crescut recent peste 43.000 USD, numărul DAA-urilor a revenit la peste 1 milion.”

Adrese active zilnice| Sursă: IntoTheBlock

Mai mult, este de notat faptul că pe 2 martie, în condițiile în care prețul BTC a crescut continuu față de săptămâna precedentă și depășește temporar 45.000 USD, acumularea sa a crescut și ea semnificativ.

Piața on-chain, în special, demonstrează că numărul așa-numitelor portofele de acumulare a atins un nou maxim istoric. În acest scenariu, ne referim la portofelele Bitcoin care au fost active în ultima vreme, dar nu au cheltuit nimic din criptomoneda.

Vezi aici articolul sursă